AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών παρά τα μέτρα [vid] | Ειδησεις


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τον πρόεδρο του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα, όμως οι αγρότες εμφανίζονται αμετακίνητοι, με τις κινητοποιήσεις του να συνεχίζονται και μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Το αρμόδιο υπουργείο καλεί τους αγρότες σε διάλογο, καθώς «μαζί και με διάλογο θα κερδηθούν περισσότερα», ανακοινώνοντας ότι η ΕΕ θα αποδεχθεί τις αλλαγές στην ΚΑΠ που ζήτησε η χώρα μας.

Ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε στο MEGA για την ακρίβεια και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Το πρόβλημα των αγροτών είναι η ΚΑΠ και αν η Ευρώπη δεν το λύσει άμεσα, οι αγρότες δεν θα σταματήσουν. Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, το ενεργειακό είναι το βασικό πρόβλημα των αγροτών. Δεν μπορεί ένα προϊόν από το χωράφι στο ράφι να φτάνει έως 300% πάνω. Το θέμα είναι πολύ πιο απλό από ό,τι φαίνεται. η κυβέρνηση μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να διαπιστώσει ποιοι είναι αυτοί οι μεσάζοντες που φτάνουν την τιμή του προϊόντος στο 300-400%. Πιστεύω πως αν δεν το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όσο κρατά το πρόβλημα στην Ερυθρά Θάλασσα με τα εισαγόμενα προϊόντα που θα επηρεάζει και τα αγροτικά, αυτό θα διογκωθεί. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δει την παρέμβασή της σε αυτό το θέμα. Η αισχροκέρδεια δεν χτυπιέται με λόγια, χτυπιέται όταν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί», τόνισε.

Μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα;

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, «όλα είναι θέματα πολιτικής βούλησης. Σωστά ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να δώσει χρήματα παντού. Άρα πιθανότητα πρέπει να δεις το τελευταίο στοιχείο της ΑΑΔΕ. 8,5 δισεκ. ευρώ είναι η φοροδιαφυγή και η απαλλαγή των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Θα κόψεις από κάποιους, αν έχεις την πολιτική βούληση, που φοροδιαφεύγουν ή να φοροαποφεύγουν, για να ενισχύσεις τον αγροτικό κόσμο».

Source link

Related posts

Νεκρή αλλοδαπή γυναίκα, μετά από πυροβολισμό, στην Κρήτη | Ειδησεις

ΕΥΠ: Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής – Αναλαμβάνει ο Αντώνης Τζιτζής | Ειδησεις

Ράγισαν καρδιές στην Πάτρα: Έντυσαν γαμπρό τον 29χρονο αστυνομικό στην κηδεία του | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο