ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Άμεση ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών με μέλη ΔΕΠ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ.ΔΕ συζητήσαμε για δύο θέματα που σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο μας. Στο πρώτο είχαμε την ευκαιρία να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Πάτρας ,προκειμένου να ορίσουμε εκπρόσωπο του συμβουλίου μας στην ‘’Επιτροπή Οδικού Χάρτη’’ για την σύσφιξη των σχέσεων  και την καλύτερη συνεργασία στο μέλλον   ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την Τ.Α. Αυτό το θέμα ήταν μια θετική συγκυρία για να επικαιροποιήσουμε  τις απόψεις μας για το πλήθος των δυνατοτήτων που υπάρχουν προκειμένου οι δύο Θεσμικοί Φορείς να συγκλίνουν τις επιδιώξεις τους και τους στόχους τους.

Δυστυχώς το δεύτερο  θέμα είχε να κάνει με την ενημέρωσή μας  για την σαφή υποστελέχωση του Πανεπιστημίου της Πάτρας  με ΔΕΠ , με αποτέλεσμα να πλήττεται η ομαλή λειτουργία του και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο του. Η κατάσταση αυτή οξύνεται ιδιαίτερα στα  αποκεντρωμένα τμήματα  που  εδρεύουν σε μικρότερους Δήμους της ΠΔΕ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αναβαθμισμένη και ενεργή λειτουργία των Πανεπιστημίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον των Τοπικών Κοινωνιών που εκπροσωπούμε .

Η απασχολησιμότητα, η έρευνα και οι τάσεις της αγοράς εργασίας ,η ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας , η Πνευματική και πολιτιστική αναζωογόνηση, η υποστήριξη των Παραγωγικών φορέων είναι μόνο μερικές από τις παραμέτρους ,που καθιστούν πρόδηλες ,τις σχέσεις, την εξάρτηση και την κοινή πορεία των θεσμικών φορέων που εκπροσωπούμε.

Δηλώνουμε  ότι τασσόμαστε  υπέρμαχοι κάθε δίκαιου αιτήματος που εκφράζουν τα όργανα του Πανεπιστημίου της Πάτρας και ότι οι αγώνες μας θα είναι κοινοί .Ζητάμε από τα θεσμικά όργανα της   πολιτείας  και εν προκειμένω το Υπουργείο Παιδείας να σκύψουν θετικά και να ανταποκριθούν άμεσα τόσο στο αίτημα κάλυψης των πραγματικών αναγκών των σχολών με ΔΕΠ όσο και τα υπόλοιπα καυτά θέματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο μας .

Σε αυτόν τον διάλογο δηλώνουμε παρών σαν ΤΑ και την απαρχή μιας νέας περιόδου συνεργασίας.

 

 

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου

aitoloakarnanianews.gr

Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

aitoloakarnanianews.gr

Silver Alert: Εξαφανίστηκε 68χρονη από την Κατοχή

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Παραδόθηκε ο δολοφόνος του Μάριου Μετάι

aitoloakarnanianews.gr

Ε.Ι.Ν.Α: Δεν αποτελεί κλίνη ΜΕΘ ένα μόνιτορ και ένας αναπνευστήρας

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Που θα γίνουν rapid test μέχρι και την Δευτέρα 16 Αυγούστου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο