ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Άρχισαν εργασίες καθαρισμού και ασφαλτόστρωσης στον παραλιακό δρόμο (Photos/Video)

Αποφασισμένη να ανοίξει μέρος της Αμμοχώστου, έστω κι αν αυτό σημαίνει πλήρη αποκοπή της από οιαδήποτε ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά και εξαιρετικά κακή εξέλιξη εν όψει των προσπαθειών για επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου, εμφανίζεται η Τουρκία.

Προκειμένου να στηριχθεί ο εκλεκτός του Ερντογάν για ηγέτης του «ψευδοκράτους» των Κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ανοίγματος μέρους του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια, όπως φαίνεται και από φωτογραφικά ντοκουμέντα, βαριά μηχανήματα έχουν προχωρήσει σε εργασίες στην παραλιακή οδό. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το «ψευδοκράτος», η παραλία στα Βαρώσια θα ανοίξει την Πέμπτη στις 10:00 και ήδη μπουλντόζες ασφαλτοστρώνουν και καθαρίζουν τον παραλιακό δρόμο.

Η Κύπρος προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, για την Παρασκευή προσανατολίζεται η ρωσική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συζητήσει στη διάρκεια ανεπίσημων κλειστών διαβουλεύσεων το αίτημα της Κύπρου να εξετάσει βάση του άρθρου 35, τις τουρκικές προθέσεις για άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για άνοιγμα των Βαρωσίων, η Λευκωσία προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ διακίνησε non-paper στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σύμφωνα με το οποίο αν η Τουρκία ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου αποκλείονται οριστικά οι όποιες προοπτικές συνομιλιών και επίλυσης του Κυπριακού. Παράλληλα συνεκλήθη εκτάκτως υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη το Εθνικό Συμβούλιο και εξέδωσε κοινό ανακοινωθέν που καταδικάζει τις τουρκικές κινήσεις.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ το Νόμπελ Ειρήνης για το 2020

aitoloakarnanianews.gr

Μια εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με κολοκύθα | . | Ειδήσεις | Νέα

aitoloakarnanianews.gr

Εκτός υποδομών του νέου δικτύου Huawei και ZTE και στη Σουηδία

aitoloakarnanianews.gr

Έλληνας επιστήμονας από την Καστορία πίσω από το κοκτέιλ αντισωμάτων που χορηγούνται στον Ντόναλντ Τραμπ

aitoloakarnanianews.gr

Αύξησε τον μισθό του κατά 8%

aitoloakarnanianews.gr

Γερμανικά ΜΜΕ καταλογίζουν «έλλειψη στρατηγικής» στον Ερντογάν, εικάζουν ότι προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μακριά από τους S-400 και την οικονομία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο