ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Δήμο Ερυμάνθου

Τρία σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, δύο σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Ερυμάνθου και του Δημοτικού καταστήματος στη Χαλανδρίτσα, εντάχθηκαν στον προσωρινό Πίνακα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το Πρόγραμμα «Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ειδικότερα, στον προσωρινό Πίνακα των 28 προτάσεων που αξιολογήθηκαν από την Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τρεις αφορούν τον Δήμο Ερυμάνθου και συγκεκριμένα:

– «Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το σχολικό συγκρότημα Γυμνάσιο- Λυκειακές τάξεις Φαρρών Δήμου Ερυμάνθου» με επιλέξιμη δαπάνη 861.000,00 ευρώ,

– «Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το σχολικό συγκρότημα Σταυροδρομίου» με επιλέξιμη δαπάνη 833.000 ευρώ, και

– «Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το Δημοτικό Κατάστημα και το Γυμνάσιο- Λυκειακές τάξεις Χαλανδρίτσας» με επιλέξιμη δαπάνη 954.000,00 ευρώ.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης προβλέπουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην αντικατάσταση των λαμπτήρων, στην θερμομόνωση, στην αντικατάσταση των κουφωμάτων, κ.ά. διαμορφώνοντας ασφαλείς και καλύτερες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον και επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη για την θετική αξιολόγηση των προτάσεων που είχαμε υποβάλει στη συγκεκριμένη δράση, η οποία είναι πολύ σημαντική αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για παλαιά κτίρια, συνεπώς και ενεργοβόρα. Με την ένταξη των τριών έργων στο πρόγραμμα βελτιώνονται οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αναβαθμίζεται το περιβάλλον. Είναι ένα πρώτο βήμα που γίνεται για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου μας και τον εκσυγχρονισμό τους, ενώ στόχος μας είναι να ενταχθούν σε αντίστοιχα προγράμματα κι άλλα σχολικά συγκροτήματα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου που ωρίμασαν με πολύ μεγάλη προσπάθεια την πρόταση καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την υποβολή της πρότασης», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Καρναβαλικούς μπάστακες αγόρασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

128 τα πρόστιμα την Πέμπτη στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Τρεις συλλήψεις στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας για την ληστεία στα Μάρμαρα Ιωαννίνων

aitoloakarnanianews.gr

455 παραβάσεις του ΚΟΚ τον Ιανουάριο στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Τους «πρώτους των πρώτων» της Δυτικής Ελλάδας υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

aitoloakarnanianews.gr

Σημαντικές αποφάσεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο