ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Αβώρανη:Κατέρρευσε τμήμα του αντιπλημμυρικού έργου στην Ερμίτσα που έγινε πρόσφατα!

Yποχώρησε τμήμα του αντιπλημμυρικού στην περιοχή της Αβωρανης. Το έργο κατασκευάστηκε πρόσφατα και είναι απορίας άξιο πως συνέβη αυτό μιας και μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας και ούτε μεγάλος όγκος νερού στην Ερμίτσας. Το ευχαριστο είναι  ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Περιφέρεια και   αύριο θα γίνει αυτοψία στο σημείο. Μάλιστα το πρόβλημα θα αποκατασταθεί άμεσα χωρίς επιβάρυνση της ΠΔΕ, ενώ θα  πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα έλεγχος σε ολη την έκταση του αντιπλημμυρικου και αναλόγως των αποτελεσμάτων του ελέγχου θα ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον  Νίκο Πατερέκα, κάτοικο της Ν.Αβόρανης


Τα έργα της περιφέρειας κατά μήκος της παραποτάμιας ζώνης Ερμιτσας ανάμεσα στην Αβωρανη και στο Παναιτώλιο…. τόσα λεφτά το έργο με το πρώτο χειμώνα κοιτάξτε αποτέλεσμα μπροστά στην δύναμη του νερού και της φύσης….τα έργα αλλοίωσαν τις όχθες και το οικοσύστημα της παραποτάμιας ζώνης και ούτε έγινε έργο (μηπως δεν έπρεπε να γίνουν τελικά καθόλου….) ….αν τα μπλόκια υποχώρησαν…..δεν θέλω να σκεφτώ για τα έργα στήριξης στην γέφυρα Αβωρανης….

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, φύση και σώμα νερού

 

Από συμπολίτη μας πληροφορήθηκα την υποχώρηση τμήματος αντιπλημμυρικου στην περιοχή της Αβωρανης. Άμεσα ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη και τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και αύριο θα είμαστε επιτόπου για αυτοψία. Η υπηρεσία με ενημέρωσε ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί άμεσα χωρίς επιβάρυνση της ΠΔΕ. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα έλεγχος σε ολη την έκταση του αντιπλημμυρικου και αναλόγως των αποτελεσμάτων του ελέγχου θα ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.Η κλιματική αλλαγή και τα έντονα φαινόμενα είναι εδώ και μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να εφησυχαζουμε

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σχετικές αναρτήσεις

13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» 2021

aitoloakarnanianews.gr

Πού εντοπίζονται τα 112 κρούσματα κορονοιού που βρέθηκαν σήμερα στην Αχαία

aitoloakarnanianews.gr

Στην Περιφέρεια Δ.Ε τελικά η σύσκεψη υπό Χρυσοχοίδη για τον κορωνοιό

aitoloakarnanianews.gr

Σταθερά τριψήφια τα κρούσματα κορονοϊού στην Αχαϊα – 105 νέα σήμερα

aitoloakarnanianews.gr

Δυτ.Ελλάδα: 49χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

aitoloakarnanianews.gr

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Δήμο Ερυμάνθου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο