ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Αγρίνιο: «Βροχή» οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Αγρίνιο: «Βροχή» οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ


7.500 πολίτες από την περιοχή του Αγρινίου και του Θέρμου είχαν ενταχθεί πέρυσι και οι εκτιμήσεις λένε πως φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, που δημιουργεί η πανδημία, οι αιτήσεις θα είναι περισσότερες.

Σε εξέλιξη είναι οι δηλώσεις ένταξης για το κοινωνικό τιμολόγιο. Οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν πληροφορίες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Αγρινίου στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) είναι πολλοί σε καθημερινό επίπεδο, αλλά οι ειδικοί υπενθυμίζουν πως οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μόνο μέσω λογιστή. Μάλιστα, υπάρχει απάντηση στο αίτημα σε μικρό χρονικό διάστημα από την στιγμή της υποβολής του.

Σημαντικό, όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι οι ενδιαφερόμενοι να υπενθυμίζουν στους λογιστές τους να κάνουν κάθε χρόνο αίτηση, διότι, έχει παρατηρηθεί μια είδους «δυσλειτουργία» στη λίστα των ενταγμένων στο κοινωνικό τιμολόγιο σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σε κάποιους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου ανανεώνεται αυτόματα η συμμετοχή τους στη λίστα και σε άλλους όχι!

Μάλιστα γίνεται προτροπή και προς τους λογιστές να ενημερώνουν τους πελάτες τους για το κοινωνικό τιμολόγιο, δεδομένου πως αρκετοί είναι αυτοί που έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ενταχθούν και δεν γνωρίζουν τίποτε επί του θέματος!

Βάση στοιχείων που είναι φέτος διαθέσιμα, αλλά αφορούν την περσινή χρονιά, στο Αγρίνιο και το Θέρμο, περιοχές ευθύνης του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Αγρινίου, ήταν ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, περισσότεροι από 7.500 πολίτες! Στην πρώτη κατηγορία του κοινωνικού τιμολογίου, αυτή με το πολύ χαμηλό εισόδημα που είναι περίπου στις 5.000 ευρώ το χρόνο, ήταν ενταγμένοι περίπου 2.000 πολίτες από το Αγρίνιο και το Θέρμο, ενώ στην δεύτερη κατηγορία του κοινωνικού τιμολογίου, αυτή που το εισόδημα των ενταγμένων πολιτών ανέρχεται στις 9.000 ευρώ το χρόνο περίπου, ήταν ενταγμένοι σχεδόν 5.500 πολίτες.

Η εκτίμηση που υπάρχει λόγω και της οικονομικής κρίσης, που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού είναι ότι φέτος οι αιτήσεις θα είναι περισσότερες.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μεταναστευτικό – Προσφυγικό: «Το Αγρίνιο δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες – μετανάστες»

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Συκιά – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός Ι.Χ.

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Συνάντηση του Δημάρχου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον Αστυνομικό Διευθυντή

aitoloakarnanianews.gr

Το ΕΚΑ Αγρινίου αναφορικά με το συλλαλητήριο για την εκπαίδευση

aitoloakarnanianews.gr

Δήμος Αγρινίου: Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 29/03

aitoloakarnanianews.gr

Μυρτιά – Ι.Μ. Εισόδων της Θεοτόκου: Ομιλία του Πρωτ. Ευάγγελου Παπανικολάου

aitoloakarnanianews.gr

Κλείνει για 14 ημέρες το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο