AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Η ελιά και οι προοπτικές της στο επίκεντρο επιστημονικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της 6ης “Ελαίας”


Αγρίνιο: Η ελιά και οι προοπτικές της στο επίκεντρο επιστημονικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της 6ης “Ελαίας”


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αγρίνιο άρχισαν το πρωί της Παρασκευής (2.6.23) οι εργασίας της ημερίδας με τίτλο «Ελιά και Αγρίνιο. Οι ρίζες μας στο μέλλον» παρουσία της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνας Καλογήρου.

Η επιστημονική εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 6ης “Ελαίας” που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με τη συμμετοχή επιστημόνων, της ΠΕΜΕΤΕ, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης Αγρινίου, του Ιταλικού Συνεταιρισμού Ελαιολάδου “Pandolea” και ελαιοπαραγωγών.

Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της καθιέρωσης του θεσμού: “Με ξεχωριστή χαρά καλωσορίζουμε στην εκδήλωση τον πρόεδρο και τους καθηγητές του Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας. Επιβεβαιώνουμε τη στήριξη μας στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου. Είμαστε σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς την ΠΕΜΕΤΕ, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, την Ένωση Αγρινίου και τους ελαιοπαραγωγούς.

Δίνουμε την ευκαιρία στους ντόπιους παραγωγούς να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να προβάλλουν το εξαιρετικό ελαιόλαδο και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προώθηση της τεχνογνωσίας και της επιστημονικής έρευνας για την ελαιοκαλλιέργεια.

Ακούμε τις ανησυχίες και τον προβληματισμό των ελαιοπαραγωγών. Παρεμβαίνουμε όσο μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας και κάποιες φορές περισσότερο. Με την πεποίθηση ότι, όλοι μαζί, μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάδειξη των βραβευμένων και ανταγωνιστικών προϊόντων μας».

Η κ. Χριστιάνα Καλογήρου αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής και τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία : “Διοργανώσεις όπως η ‘ἐλαία’ συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή αλλά και την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων. Για τον Δήμο Αγρινίου είναι πλέον θεσμός και γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο και την Διεύθυνση για τη συνολική προσπάθεια».

 

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Πάνος Μαρνέζος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση και προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους την αυριανή εκδήλωση στη Παλαιά Αγορά: “Αύριο στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου και το ΚΔΑΠμεα του Δήμου Αγρινίου

«Η γελαστή πολιτεία». Ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Λεωνίδου θα ετοιμάσει παιδικό πρωινό με προϊόντα ελιάς και θα μαγειρέψει με τοπικά προϊόντα. Ο Αγρινιώτης εικαστικός Δημήτρης Κρέτσης δημιουργεί live με θέμα την ελιά. Στο χώρο της Αγοράς θα λειτουργεί έκθεση προϊόντων από ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Αγρινίου».

Παρόντες στη εκδήλωση ο βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης, ο Γ. Κοντογιάννης – Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη, η Ακριβή Κούκη , διευθύντρια Ένωσης Αγρινίου, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Γριβας, Χρ. Παπαδημητρίου, Β. Φωτάκης, Σ. Κολοβός, Μ. Παπαγεωργίου, Χρ.Ζαρκαβέλης, εκπρ. φορέων, συλλόγων και ελαιοπαραγωγοί.

Οι διήμερες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δείτε εικόνες:

 

Related posts

«Χειρόφρενο» για το φορολογικό και τα ταξί στο Αγρίνιο – Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

aitoloakarnanianews

Γιώργος Παπαναστασίου: Το μεγαλύτερο έργο ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αγρινίου (βίντεο)

aitoloakarnanianews

O Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου στην Περίστα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο