ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

“Αγρίνιο Μπορείς”: Η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την προμήθεια laptops/tablets σε μαθητές που αδυνατούν να τα αγοράσουν

“Αγρίνιο Μπορείς”: Η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την προμήθεια laptops/tablets σε μαθητές που αδυνατούν να τα αγοράσουν


 Η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων στα σχολεία , πέρα από τα γενικότερα προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, ανέδειξε για δεύτερη φορά , την αδυναμία πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες δημιουργώντας de facto αποκλεισμούς, στο μαθητικό δυναμικό .

Παρά τις  κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ,μετά το πρώτο lockdown, για εξοπλισμό των σχολείων με φορητές συσκευές, παράλληλα με πρόσβαση στο διαδίκτυο, διαπιστώνεται ότι μαθητές, στην Πρωτοβάθμια αλλά και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση  του Δήμου Αγρινίου αποκλείονται εξ ορισμού από την όλη διαδικασία. Κι αυτό συμβαίνει τόσο στην πόλη αλλά και στις Δημοτικές μας Ενότητες γιατί δεν διαθέτουν κάποιο είδος υπολογιστή ή δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Θεωρούμε αδιανόητο στη σημερινή εποχή, λόγω της έλλειψης υποδομών και μόνο, να δημιουργούνται μαθητές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, μαθητές οι οποίοι δεν έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση.

 Επειδή το πρόβλημα ήταν γνωστό  από το πρώτο lockdown, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τη Δημοτική αρχή τα εξής:

1. Μερίμνησε για την καταγραφή των αναγκών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου, όπως δημόσια είχε δεσμευτεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος;

2. Γιατί ο Δήμος Αγρινίου δεν διέθεσε χρηματικό ποσό προκειμένου να προμηθευτεί laptops/tablets και να τα διαθέσει στους μαθητές που δεν έχουν , αποδεδειγμένα ,την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν; Οι συσκευές θα αποτελούν περιουσία των σχολικών μονάδων ώστε να αξιοποιούνται μελλοντικά σε παρόμοιες περιπτώσεις.

3. Απευθύνθηκε ο Δήμος σε ιδιώτες/εταιρείες για δωρεά tablets, όπως έπραξε ο Δήμος Γλυφάδας και άλλοι Δήμοι της χώρας;

4. Εξετάστηκε η δυνατότητα δανεισμού Η/Υ από της υπηρεσίες του ;

5. Μερίμνησε ο Δήμος Αγρινίου για την αναβάθμιση του δικτύου στις σχολικές μονάδες που παρουσιάζονται προβλήματα ;

“”Σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε ,πρέπει να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στους μαθητές . Η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των υπαρκτών αναγκών για την τηλεκπαίδευση Όμως και ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση , με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων , πρέπει να προχωρήσει στην παροχή εξοπλισμού , με  laptops/tablets στους μαθητές πολυτέκνων και αδύναμων οικονομικά οικογενειών , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση . Είναι το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε ως Αυτοδιοίκηση απέναντι στη νέα γενιά “”

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για υπερτασικούς

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Έκλεισε το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου για 14 ημέρες – Κρούσμα σε εκπαιδευτικό

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Lockdown διαρκείας «σκοτώνει» την εστίαση

aitoloakarnanianews.gr

Μαθήματα Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού με τον Γιάννη Παπακαμμένο στο Μικρό Θέατρο

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Τρία νέα πρόστιμα για μάσκες το τελευταίο 24ωρο

aitoloakarnanianews.gr

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου : Επιστολή στον Πρωθυπουργό

aitoloakarnanianews.gr

Θετικός στον κορονοϊό ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο