AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: «Το Πάρκο αλλάζει σελίδα» – Επίσημα εγκαίνια παρουσία πλήθους κόσμου (εικόνες & βίντεο)


Αγρίνιο: «Το Πάρκο αλλάζει σελίδα» – Επίσημα εγκαίνια παρουσία πλήθους κόσμου (εικόνες & βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ο αγιασμός του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού, που χοροστάτησε στον αγιασμό, ο ιστορικός χώρος του πάρκου, όπου μέσα σ’ αυτό μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αποδόθηκε και πάλι επίσημα στους πολίτες της πόλης.

Ο δήμαρχος Αγρινίου στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το Πάρκο αλλάζει σελίδα» και πως η δημοτική αρχή από την πλευρά της θα κάνει το καθήκον της για τη συντήρηση και την φύλαξη του Πάρκου, ωστόσο κάλεσε όλους να διαφυλάξουν το Πάρκο. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη για την αύξηση του προϋπολογισμού στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο χαιρετισμό του λέγοντας με νόημα «να τι είναι το ΕΣΠΑ» υπογραμμίζοντας παράλληλα την άψογη συνεργασία που υπήρχε με το Δήμο Αγρινίου. «Όσα έγιναν αποδεικνύουν την αξία του ΕΣΠΑ, όταν υπάρχει σωστός σχεδιασμός και συνειδητή προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτ. Φαρμάκης

Να υπενθυμίσουμε πως το πάρκο είχε ανοίξει από καιρό για τους  πολίτες της πόλης, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως όλες οι εργασίες. Συγκεκριμένα, κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου τιμήθηκε στο εκκλησάκι του Πάρκου η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ενώ λίγο αργότερα «απελευθερώθηκε» σχεδόν το υπόλοιπο τμήμα του Πάρκου.

Να υπενθυμίσουμε πως την ευθύνη, επειδή τυπικά δεν έχει παραδοθεί το πάρκο, για τη φύλαξη την έχει ο ανάδοχος και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης της φύλαξης, έχει ανατεθεί προσωρινά η φύλαξη.

Η συντήρηση του πάρκου για ένα χρόνο θα είναι ευθύνη του αναδόχου, ενώ προβλέπεται από τη διαχειριστική μελέτη να υπάρξει ανάδοχος που θα συντηρεί στη συνέχεια το πάρκο, σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Αγρινίου.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε πως στις 24/08 ο κ. Παπαναστασίου υπέγραψε για την επανάχρηση του δημοτικού κτιρίου του Παπαστράτειου Πάρκου ως πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής, προϋπολογισμού 3.500.000,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα το κτίριο του πάρκου θα αποτελεί σύγχρονο στολίδι τόσο για το ίδιο το πάρκο, όσο και της πόλης ευρύτερα, διότι, θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, ενώ μετά την ανακατασκευή του θα δημιουργηθεί πολυχώρος για συνεδριάσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά και άλλα πολιτιστικά δρώμενα όπου θα λαμβάνουν χώρα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Θα υπάρχει χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων με ποικίλες δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την οικολογία σε σχέση με τον υπαίθριο χώρο του πάρκου, χώρος καλλιτεχνικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του Δήμου και θα λειτουργούν από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και τέλος θα λειτουργεί καφετέρια – αναψυκτήριο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δύο άλλων χρήσεων, αλλά και για τους επισκέπτες του πάρκου.

Σχολικά είδη: Στις περσινές τιμές στο Αγρίνιο (εικόνες)

 

 

 

 

Related posts

Δήμος Αγρινίου: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο – I.N. Aγίου Δημητρίου – Με μεγαλοπρέπεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (εικόνες – video)

aitoloakarnanianews

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πολιτική βούληση να παραμείνει ανοιχτή και να ενισχυθεί η ΜΕΘ στο Αγρίνιο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο