ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Αγρίνιο: Kάλεσμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων στο συλλαλητήριο της Τρίτης

Αγρίνιο: Kάλεσμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων στο συλλαλητήριο της Τρίτης


Όλοι μας βιώνουμε το τελευταίο διάστημα την ανησυχία για το που θα φτάσει η κατάσταση με την πανδημία, για το πόσα μέτρα ακόμα θα παρθούν, για το αν θα αποδώσουν, για την υγεία μας και την υγεία των οικείων μας, για το πως θα εκφραστεί αυτό και στις δουλειές μας.

Καταρχάς αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος υγείας μπροστά σε ένα σοβαρό υγειονομικό γεγονός όπως η πανδημία. Είναι σοβαρές και διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων μπροστά στην κατάσταση που δημιουργήθηκε και αναδείχτηκαν με τον ποιο τραγικό τρόπο στις μέρες μας. Φανερώνεται και σήμερα που οδηγούν οι περικοπές των δημοσίων δαπανών σε τομείς κρίσιμους για της λαϊκές ανάγκες.

Τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας για το ζήτημα προστασίας της υγείας του λαού.

Η αδυναμία προστασίας μας, των οικογενειών μας, από ένα σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο, χωρίς υποδομές, με περιορισμένο έμψυχο δυναμικό και ανεπαρκείς πόρους, δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας που εξελίσσεται, δικαιώνεται η πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις περικοπές, την υποβάθμιση και την επιταχυνόμενη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Φάνηκε πιο καθαρά η υποκρισία της πολυδιαφημιζόμενης, από τη κυβέρνηση, αποτελεσματικής ιδιωτικής υγείας, που θα γιάτρευε “σχεδόν”  τσάμπα το κοσμάκη από οποιαδήποτε ασθένεια.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλά έγιναν λάστιχο για να περισωθούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων. Όλο το καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες της απόλυτης ασυδοσίας των μεγάλων ομίλων του τουρισμού για να σωθεί η δήθεν “βαριά βιομηχανία” της χώρας.

Ορθώνουμε εμπόδια! Φέρνουμε στο επίκεντρο της συζήτησης τις δικές μας ανάγκες

Μπροστά στο πανελλαδικό κάλεσμα Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και άλλων φορέων για Συλλαλητήριο, δηλώνουμε στήριξη, συμμετοχή, οργάνωση του αγώνα! Όλοι και όλες την Τρίτη 13 του Οκτώβρη, 7 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία του Αγρινίου!

Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της υγείας μας:

•    Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημοσιά κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται.

•    Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας. Άμεσα μέτρα προστασίας σε όλα τα σχολεία για την προστασία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. Αραίωση των μαθητών σε κατάλληλες αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, καθαριστριών με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

•    Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης, όπως και όλα τα αναγκαία τεστ χωρίς καθυστερήσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων. Μέτρα που να λαμβάνουν υπόψη τις άμεσες ανάγκες, αλλά και τα αδιέξοδα που θα πολλαπλασιαστούν στη συνέχεια.

Μια ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok ήταν αυτή που ξεσήκωσε τους Ρομά

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Στις 15/9 η συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο

aitoloakarnanianews.gr

Λ. Δημητρογιάννης: Δύο νέα παρατηρητήρια εποπτείας ποιότητας υδάτων μεταξύ ποταμού Αχελώου, λίμνης Καστρακίου και ποταμού Ζέρβα

aitoloakarnanianews.gr

Ο Δήμος Αγρινίου εντάσσεται στην πλατφόρμα εξυπηρέτησης myKEPlive

aitoloakarnanianews.gr

Κέντρο Υγείας Αγρινίου: Δειγματοληψίες από Δευτέρα

aitoloakarnanianews.gr

2o ΕΠΑΛ Αγρινίου: Χορηγία πέντε φορητών Η/Υ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: 37 πρόστιμα χθες για μάσκα, άσκοπες μετακινήσεις και υπεάριθμους

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο