ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Αδιανόητη πηγή βακτηρίων στο μπάνιο: Τι ξεχνάμε;

Μπορεί να φροντίζεις να απολυμαίνεις και να καθαρίζεις το μπάνιο σου αρκετά συχνά, και μάλιστα να θεωρείς πως αυτό αρκεί και με το παραπάνω για την καλή υγιεινή του χώρου αυτού. Υπάρχουν όμως κάποια αντικείμενα που ξεχνάς να καθαρίσεις και έχουν ως αποτέλεσμα την αναπαραγωγή εκατομμυρίων βακτηρίων.

Το μπάνιο πολλών σπιτιών μπορεί να είναι «καταφύγιο» μικροβίων και επικίνδυνων μικροοργανισμών, που προκαλούν ακόμη και λοιμώξεις. Μάλιστα όπως σημειώνει μια έρευνα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο στο μπάνιο σου που δεν το καθαρίζεις σχεδόν ποτέ και φιλοξενεί επικίνδυνα βακτήρια που οδηγούν σε σοβαρή πνευμονική νόσο.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η πνευμονία θα σκοτώσει σχεδόν 11 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών μέχρι το 2030, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας που είναι αφιερωμένη σ’ αυτή τη λοίμωξη των πνευμόνων.

Μια μελέτη λοιπόν, η οποία έγινε από ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο Boulder του Κολοράντο έδειξε ότι τα ντους φιλοξενούν δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια που οδηγούν σε σοβαρή πνευμονική νόσο. Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Society for Microbiology mBio υπάρχει ένας ολόκληρος μικροβιακός κόσμος που ζει στις κεφαλές των ντους.

Αποτέλεσμα; Κάθε φορά που ένα άτομο κάνει ντους, εκτίθεται σε αυτά τα επικίνδυνα βακτήρια. Όπως διαβάζουμε στο news medical life sciences κάποια από τα μυκοβακτήρια που υπάρχουν στο στόμιο της ντουζιέρας είναι ακίνδυνα, ενώ άλλα μπορεί να βλάψουν σοβαρά τους πνεύμονες.

Κάποια μπορεί να προκαλέσουν πνευμονική νόσο, φλεγμονή λεμφαδένων, δερματικές παθήσεις και εκτεταμένες λοιμώξεις. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι όλα τα είδη των βακτηρίων έχουν γίνει ανθεκτικά στα καθαριστικά απορρυπαντικά με βάση το χλώριο, κυρίως στις ΗΠΑ.  Στην Ευρώπη ωστόσο τα μυκοβακτηρίδια δεν έχουν αναπτύξει ακόμη αντίσταση σε αυτά τα απορρυπαντικά.

ΠΗΓΗ

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ειλικρίνεια: Οι άνθρωποι μπορούν να είναι πιο ειλικρινείς από όσο νομίζουν

aitoloakarnanianews.gr

Αερόβια άσκηση: τα θετικά για τον οργανισμό μας

aitoloakarnanianews.gr

Πώς προστατευόμαστε από την βασκανία

aitoloakarnanianews.gr

Τρόπος σημαντικής βελτίωσης του κύκλου ύπνου – αφύπνισης

aitoloakarnanianews.gr

Πλένεις συχνά τα jeans σου; Δες τι πρέπει να προσέχεις!

aitoloakarnanianews.gr

Τι προσφέρει η καρύδα στη διατροφή;

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο