ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Αιτωλοακαρνανία – Αγωνία για την επόμενη μέρα της πανδημίας: Να μην γίνουμε «Β»

Αιτωλοακαρνανία – Αγωνία για την επόμενη μέρα της πανδημίας: Να μην γίνουμε «Β»


Τι ανησυχεί τον κλάδο στης εστίασης στο Αγρίνιο

Ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού και όλοι προσδοκούν στο αίσθημα ευθύνης του καθενός, ώστε η Αιτωλοακαρνανία να παραμείνει στο υπάρχον επίπεδο επικινδυνότητας. Ήδη από τη χρονική περίοδο, που τα κρούσματα κορονοϊού άρχισαν να αυξάνονται στην περιοχή, ο κλάδος της εστίασης παρουσίασε πτώση της τάξεως του 30%.

Ξεκίνησε από σήμερα η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού και ήδη λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, που ήχε δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κατάσταση θυμίζει ακροβάτη σε τεντωμένο σχοινί. Οι περισσότεροι θεωρούν την εφαρμογή των μέτρων ως ύστατη ευκαιρία για να μην ανέβει η Αιτωλοακαρνανία από το «Α» στο «Β» επίπεδο επικινδυνότητας, κάτι που θα σημάνει και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, τα οποία θα επηρεάσουν περισσότερο την ήδη «τραυματισμένη» τοπική οικονομία. Ήδη από την περίοδο που τα κρούσματα άρχισαν να ανεβαίνουν στην περιοχή, η δουλειά στον κλάδο της εστίασης και αναψυχής παρουσίασε πτώση της τάξης του 30%! Η αγωνία που υπάρχει σε όλους τους επαγγελματίες των περισσότερων κλάδων είναι να διατηρηθούμε στα σημερινά δεδομένα, για να αποφευχθούν τα αυστηρότερα μέτρα και με γνώμονα αυτό οι περισσότεροι απευθύνουν έκκληση σε πολίτες και συναδέλφους τους για μεγαλύτερη προσοχή και αύξηση του αισθήματος ευθύνης.

Κ. Ναστούλης : Δεν γίνεται για λίγους να μας βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι

Ο Πρόεδρος του κλάδου της εστίασης και αναψυχής Αγρινίου Κωνσταντίνος Ναστούλης ανέφερε: «Η ευθύνη αυτή την στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερη και μας αγγίζει όλους, πολίτες και επαγγελματίες. Σκοπός πρέπει να είναι να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας. Κατά την γνώμη που θα έπρεπε να γίνει απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, γιατί ακούγεται πως θα έρθουν άτομα από άλλες περιοχές. Τα περισσότερα κρούσματα προέκυψαν, γιατί κάποιος μετακινήθηκε. Ήταν ασφαλέστερο θεωρώ να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, καθώς δεν γίνεται για λίγους να μας βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι. Σημασία όμως έχει να αυξηθεί το αίσθημα της ατομικής ευθύνης για όλους μας. Πανελλαδικά στις περιοχές που υπάρχει lockdown λέγεται πως θα κλείσει μια στις τρείς επιχειρήσεις, συνεπώς αν υπάρξει lockdown και στην περιοχή μας θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Ήδη από την περίοδο που άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα στην περιοχή μας η πτώση της δουλειάς στο κλάδο της εστίασης έφτασε το 30%».

Π. Παπαθανάσης: Μέχρι να κυκλοφορήσουν φάρμακα και εμβόλια, τα μέτρα είναι το μοναδικό μέσο προστασίας

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης τόνισε: «λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, ελήφθησαν μέτρα για την ανάσχεσή του. Στην Αιτωλοακαρνανία καθημερινά ανακοινώνονται λίγα κρούσματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαστε επαναπαυμένοι, αντιθέτως. Δυνητικά μπορεί να μεταδώσουν τον ιό και σε άλλους και αν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας μπορεί να υπάρξει πρόβλημα και στο νομό μας. Είναι απαραίτητο όλοι να τηρούμε τις οδηγίες, να φοράμε δηλαδή τη μάσκα σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, οι μετακινήσεις μας να γίνονται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, να τηρούμε τις αποστάσεις και να πλένουμε καθαρά τα χέρια μας. Τα μέτρα μας αφορούν άμεσα και πρέπει να εφαρμοστούν από όλους, ώστε να αποφύγουμε να ανέβουμε επίπεδο επικινδυνότητας. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως είναι το μοναδικό μέτρο προστασίας, μέχρι να κυκλοφορήσουν φάρμακα και εμβόλια. Πρέπει να προστατέψουμε την υγεία μας και την τοπική οικονομία, για να μην επιβληθούν σκληρότερα μέτρα. Αυτή την στιγμή και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου είναι ανοιχτά και η εστίαση είναι ανοιχτή. Αν αλλάξει όμως επίπεδο επικινδυνότητας η Αιτωλοακαρνανία θα κλείσουν με ό,τι σημαίνει για την τοπική οικονομία, η οποία ήδη αιμορραγεί. Πρέπει να διαφυλάξουμε την υγεία μας και την τοπική οικονομία και είναι στο χέρι μας. Πρέπει να σκεφτούμε και να προστατέψουμε τα άτομα που αγαπάμε».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

3 Νοεμβρίου 1968: Η κηδεία του Γέρου της Δημοκρατίας

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ Αγρινίου: Άκρος απαράδεκτη η συμπεριφορά μερίδας συμπολιτών που ασκούν ψυχολογική και λεκτική βία εναντίων μας

aitoloakarnanianews.gr

ΔΑΚ Αγρινίου: Τι επιτρέπεται σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα

aitoloakarnanianews.gr

Εθελοντική προσφορά τροφίμων στον Σύλλογο “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: “Έφυγε” ο συνταξιούχος κατασκευαστής Δήμoς Μπουρνάζος λόγω covid-19

aitoloakarnanianews.gr

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου : Επιστολή στον Πρωθυπουργό

aitoloakarnanianews.gr

Γ.Παπαναστασίου: «Όταν ο Δήμος Αγρινίου αντιδρούσε στην κατάργηση του ΔΠΠΝΤ αυτοί, οι οποίοι τώρα μας εγκαλούν, σφύριζαν αδιάφορα»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο