ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ανακαινίζεται η γραμμή Κατάκολο-Πύργος-Αρχ.Ολυμπία – Επανασυνδέονται Αχαϊα-Ηλεία

Ανακαινίζεται η σιδηροδρομική γραμμή στη Δυτική Ελλάδα, στο τμήμα Κατάκολο-Πύργος–Αρχαία Ολυμπία, ενώ επανασυνδέεται η Αχαϊα με την Ηλεία, αφού και η σχετική μελέτη για την αναβάθμιση και επισκευή της γραμμής είναι έτοιμη.

Πιο αναλυτικά, υπεγράφη μετά από ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, στις 6 Νοεμβρίου του 2020 από τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Αθανάσιο Κοτταρά και την εταιρία ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ, σύμβαση αναβάθμισης-επισκευής της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής του τμήματος Κατάκολο-Πύργος – Αρχ.Ολυμπία.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αύξηση των δρομολογίων στην υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή.

Με την ανακατασκευή των υποδομών της γραμμής προβλέπεται νέα διαμόρφωση στις αποβάθρες σταθμών/στάσεων, ασφαλτόστρωση ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και εγκατάσταση 11 Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα εξασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων συρμών και οχημάτων σε κύριους οδικούς κόμβους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης της επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής. Επίσης θα γίνει συντήρηση της γέφυρας του ποταμού Ενιπέα καθώς και της γέφυρας στην περιοχή Στρέφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.311.156,34 ευρώ με χρηματοδότηση 100 % από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020  και θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Σύνδεση Αχαϊας και Ηλείας

Σε ότι αφορά στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αχαϊας και Ηλείας, θα υπάρξει κι εδώ πλήρης ανακαίνιση της γραμμής, ενώ ολοκληρώθηκε και η σχετική μελέτη. Το έργο θα κοστίσει 45 εκατομμύρια ευρώ

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Φ. Ζαΐμης: Συμμετοχή σε διάσκεψη της CPMR – Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

aitoloakarnanianews.gr

ΣΚΕΑΝΑ σε αντάρτες της εστίασης : «ΔΕΝ θα είμαστε μαζί, από εδώ και πέρα…»

aitoloakarnanianews.gr

Νεκρό βρέφος 6 μηνών μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο

aitoloakarnanianews.gr

Υποβολή αιτήσεων φοίτησης στο Σύντομο Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΑΠ

aitoloakarnanianews.gr

Σε ποιες περιοχές της Αχαΐας εντοπίστηκαν τα 151 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα

aitoloakarnanianews.gr

Ηλεία: Τα σκυλιά κατασπάραξαν τον φύλακα – Αιμόφυρτος και με πολλαπλά τραύματα [εικόνες]

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο