ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ανακατασκευή του campus στο Μεσολόγγι ζητά το Πανεπιστήμιο Πατρών από την Περιφέρεια

Ανακατασκευή του campus στο Μεσολόγγι ζητά το Πανεπιστήμιο Πατρών από την Περιφέρεια


Τραγική η κατάσταση της υποστελέχωσης σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστου Μπούρα
 
Του Δημήτρη Παπαδάκη

«Η Γεωπονική Σχολή είναι κάτι που το Πανεπιστήμιο Πατρών το θέλει και θα τη στηρίξει» ανέφερε ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Χρήστο Μπούρα το Πανεπιστήμιο ανέλαβε πολλές υποχρεώσεις από το πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ οι υποδομές στο Μεσολόγγι είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζονται εκσυγχρονισμό. Το Πανεπιστήμιο, όπως ανέφερε ο Χρ. Μπούρας, έχει ήδη ζητήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή των κτιρίων στο Μεσολόγγι. Μάλιστα, αύριο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, θα κατατεθούν από το Πανεπιστήμιο προς την Περιφέρεια προτάσεις για έργα ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 θα αφορά το Μεσολόγγι.

Αναφορικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου σε επιστημονικό προσωπικό, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση της Πρυτανικής Αρχής με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του νόμου Γαβρόγλου. Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσολόγγι το Τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής δεν διαθέτει κανένα μέλος ΔΕΠ,  ενώ στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής διαθέτει μόλις δυο μέλη ΔΕΠ εκ μεταγραφής, στερώντας δηλαδή αυτούς του καθηγητές από άλλα τμήματα. Αντίστοιχα στο Αγρίνιο το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων διαθέτει μονάχα δύο μέλη ΔΕΠ.

Με αφορμή πάντως την απόφαση της Συγκλήτου να συστήσει Επιτροπή «για το Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών», ο Χρήστος Μπούρας διευκρίνισε ότι αυτό το σχέδιο θα έχει ετοιμαστεί πριν από το τέλος του έτους. Με νόημα όμως πρόσθεσε ότι το Πανεπιστήμιο έχει πρόταση – εισήγηση με ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά για το μέλλον του και το πώς θα αναπτυχθεί, πρέπει όμως –είπε χαρακτηριστικά- και οι υπόλοιποι φορείς της περιοχής να καταθέσεις τις δικές του προτάσεις και εισηγήσεις για το Πανεπιστήμιο.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Στόχος 2021 για τον Τουρισμό»

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Λογότυπο “Μεσολόγγι 2021”-«Ιεράς Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία»

aitoloakarnanianews.gr

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Η Γέφυρα Α.Ε. να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

aitoloakarnanianews.gr

Τεστ κορωνοϊού για τα μέλη του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Ιερά Πανήγυρις Παρεκκλησίου Τιμίου Σταυρού της Ιεράς Μονής Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Παίρνει το δρόμο της κατασκευής ένα σημαντικό έργο για την Τουρλίδα

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Αναμένουν την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο