ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Απαραίτητος ο διαγνωστικός έλεγχος για να επιβιώσουν 174,4 εκατ. θέσεις εργασίας στον Τουρισμό

Το τρίπτυχο Testing – Tracing – Treatment (Διαγνωστικός έλεγχος – Ιχνηλάτηση – Θεραπεία) είναι βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από το πρώτο παγκόσμιο Webinar  για τον Τουρισμό που διοργάνωσε χτες η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έλενα Κουντουρά.

«Χρειάζεται συντονισμός σε παγκόσμιο ή τουλάχιστον περιφερειακό επίπεδο για υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό και τα ταξίδια με στόχο την προστασία των ταξιδιωτών, εργαζομένων και τοπικών πληθυσμών. Είναι κρίσιμο να στηριχθεί ο κλάδος μέχρι να είναι δυνατή η επανεκκίνηση και κυρίως των εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίοι έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα» τόνισε συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συζήτησης η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Στο φόντο αυτό οι διεθνείς φορείς καλούν για παγκόσμιο συντονισμό στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό  και για την επανεκκίνηση των ταξιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Gloria Guevara, Πρόεδρος και CEO του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού WTTC, σε μαγνητοσκοπημένη τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στα πιο πρόσφατα στοιχεία για την κατάσταση του παγκόσμιου τουρισμού και στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του  WTTC εκτιμά ότι 174,4 εκατομμύρια θέσεις κινδυνεύουν να χαθούν έως το τέλος του έτους στον τομέα τουρισμού και ταξιδιών παγκοσμίως. Επισήμανε ότι απαιτείται ενιαία και συντονισμένη αντιμετώπιση για την προστασία και επανεκκίνηση του τουρισμού παγκοσμίως και χαρακτήρισε κλειδί την ύπαρξη ενιαίων πρωτοκόλλων και υποχρεωτικών τεστ πριν από κάθε ταξίδι.

Στο πρώτο αυτό πάνελ συμμετείχαν οι: Gloria Guevara, Πρόεδρος και CEO του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού WTTC, ο Δρ. Taleb Rifai, τέως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, η Πρέσβειρα Dho Young-Shim, Πρόεδρος του φορέα των Ηνωμένων Εθνών UN SDG’s Advocate Alumni, ο Δρ.  Mario Hardy, CEO της Ταξιδιωτικής Ένωσης Ασίας και Ειρηνικού, Pacific Asia Travel Association PATA και ο Edmund Bartlett, Υπουργός Τουρισμού της Τζαμάικας και Co-Chair του Παγκόσμιου Κέντρου Ανθεκτικότητας και Διαχείρισης Κρίσεων στον Τουρισμό, Global Tourism Resilience & Crisis Management Center GTRCMC.

Όλοι οι ομιλητές εξήραν την πρωτοβουλία της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και τόνισαν τη σημασία διοργάνωσης συναντήσεων παγκόσμιας εμβέλειας για την ανάπτυξη διαλόγου και βέλτιστων προτάσεων που αποσκοπούν στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική  επίλυση των προβλημάτων της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης.

Η  Έλενα Κουντουρά καλωσόρισε τους ομιλητές και ως συντονίστρια της εκδήλωσης στην εισαγωγική της τοποθέτηση αναφέρθηκε στην ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων και ένας αποτελεσματικός συντονισμός για την υιοθέτηση ενιαίων κανόνων στα ταξίδια. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξουν υποχρεωτικά τεστ στην αναχώρηση για την προστασία στις μετακινήσεις και τα ταξίδια, μέχρι το τέλος της πανδημίας, πρόταση που είχε η ίδια υποβάλλει πριν το άνοιγμα των συνόρων και που σήμερα έχει αρχίσει να υιοθετείται με μεγάλη καθυστέρηση.

Η Πρέσβειρα Dho Young-Shim, Πρόεδρος του φορέα των Ηνωμένων Εθνών UN SDG’s Advocate Alumni, τόνισε τις καλές πρακτικές στη διαχείριση της πανδημίας στη Νότια Κορέα οι οποίες βασίστηκαν στα υποχρεωτικά τεστ και την ιχνηλασία κρουσμάτων. Η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε κράτη και πολίτες πρόσθεσε ότι είναι κρίσιμη για να χτιστεί μια εταιρική σχέση ανάμεσά τους.

Ο Δρ. Taleb Rifai,  τέως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, τόνισε ότι είναι κρίσιμο να επιβιώσει ο κλάδος μέσω οικονομικής στήριξης από τις κυβερνήσεις αλλά και μέσω της στήριξης του εσωτερικού τουρισμού ενώ πρόσθεσε με τη σειρά του ότι το υποχρεωτικό τεστ για τους διεθνείς επιβάτες είναι βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση διεθνών συνδέσεων.

Ο Δρ. Mario Hardy, CEO της Ταξιδιωτικής Ένωσης Ασίας και Ειρηνικού, PATA τόνισε ότι ο κλάδος που έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα χρειάζεται άμεσα να γνωρίζει τα σχέδια των κυβερνήσεων για το άνοιγμα των συνόρων και την επανεκκίνηση του τουρισμού ώστε να λάβει έγκαιρα τις απαραίτητες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Ο Edmund Bartlett, Υπουργός Τουρισμού της Τζαμάικας και Co-Chair του Παγκόσμιου Κέντρου Ανθεκτικότητας και Διαχείρισης Κρίσεων στον Τουρισμό GTRCMC  τόνισε ότι πρέπει τα κράτη να ετοιμάσουν σχέδια για το μέλλον του τουρισμού που να στοχεύουν στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα του κλάδου απέναντι σε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η ασφάλεια, πανδημίες και φυσικές καταστροφές.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Στρατινάκη: Ταυτόχρονη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από υπ. Εργασίας και εργοδότη

aitoloakarnanianews.gr

Απολύσεις στον (κερδοφόρο) ΟΠΑΠ -Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

aitoloakarnanianews.gr

H aftodioikisi.gr συμμετέχει στη δίωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

aitoloakarnanianews.gr

ΟΑΕΔ: Ευρωπαϊκή βράβευση για Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας

aitoloakarnanianews.gr

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι δηλώσεις – Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές

aitoloakarnanianews.gr

Στα ΒΑΕ οι ημέρες ασθένειας από εργατικό ατύχημα με παρέμβαση ΣτΠ

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο