ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Αποκούμπι η δομή αστέγων του Δήμου Αγρινίου

Αποκούμπι η δομή αστέγων του Δήμου Αγρινίου


Η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τα lockdown οδήγησε δύο συνανθρώπους μας στη δομή!

Η δομή αστέγων του δήμου Αγρινίου φιλοξενεί τούτη την περίοδο 15 άτομα από 27 έως 65 ετών. Τα άτομα, τα οποία φιλοξενούνται προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά κατά καιρούς η δομή έχει φιλοξενήσει άτομα από την Άρτα, την Πάτρα ακόμη και την Βόρεια Ελλάδα!

Η δομή αστέγων του δήμου Αγρινίου διαθέτει επί της ουσίας δύο σκέλη, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο. Στόχος της δομής είναι οι ωφελούμενοι να ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία.

Στη δομή αστέγων Αγρινίου και ειδικότερα στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν υποβληθεί πάρα πολλές αιτήσεις για ένταξη, εκ των οποίων αρκετές απορρίφθηκαν, ενώ άλλες εγκρίθηκαν.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της δομής, οι άνθρωποί της έχουν αναλάβει και άτομα τα οποία είναι άστεγα, αλλά δεν επιθυμούν να πάνε στις εγκαταστάσεις της δομής (streetwork), και μάλιστα αυτό συμβαίνει σχετικά συχνά!

Εκτός από τα 15 άτομα που φιλοξενούνται μόνιμα στη δομή, επιπλέον 15 συνάνθρωποί μας επιλέγουν να μην επισκέπτονται καθημερινά την δομή ή να την επισκέπτονται ώστε να πάρουν το πρωϊνό τους ή να πλύνουν τα ρούχα τους.

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κώστας Καλαντζής

Όπως ανέφερε στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής: «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες και κυρίως εταιρείες, που συνεισφέρουν με τα προϊόντα τους και βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της δομής. Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των lockdown και των δυσκολιών που προέκυψαν αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη δομή δύο συνάνθρωποί μας, οι οποίοι τελικά αναχώρησαν μετά από λίγες ημέρες, γιατί βρήκαν στέγη σε συγγενείς τους. Στόχος μας είναι η ένταξη στην κοινωνία όσων έρχονται στη δομή μας. Στο πλαίσιο αυτό κατά το παρελθόν έχουμε να θυμηθούμε περιπτώσεις που τα κατάφεραν και εντάχθηκαν, αλλά και σήμερα ένας συνάνθρωπός μας κάνει τα πρώτα βήματά του προς την ένταξη και εργάζεται στα οκτάμηνα. Η χαρά των 10 περίπου εργαζομένων της δομής είναι να βοηθάνε τον συνάνθρωπό μας και γι αυτό μπαίνουν στην διαδικασία να ερευνούν, τόσο πριν ενταχθούν στην δομή, όσο και για να αποκτήσουν εργασία και να ορθοποδήσουν στην μετέπειτα πορεία τους».

Ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε και στην λειτουργία της δομής εν μέσω covid τονίζοντας πως: «συχνά γίνονται covid τεστ στους ανθρώπους της δομής από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι είναι αυστηροί και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ εφαρμόζονται κατά γράμμα».

Παράλληλα με την δομή αυτή, αλλά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, το έργο του Δήμου Αγρινίου επεκτείνεται ακόμη και στην παροχή συσσιτίων και μάλιστα επί καθημερινής βάσης. Συγκεκριμένα, 110 άτομα την ημέρα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, λαμβάνουν το φαγητό τους από την ανάλογη δομή του Δήμου, η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Καλαντζής, κατά την γιορτινή περίοδο φρόντισε να διαθέτουν «εορταστικές» και ενισχυμένες μερίδες, συνοδευόμενες από ό,τι απαιτείται αυτές τις ημέρες!

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Τα ρολά ανέβηκαν, θα εκτιναχθεί όμως το «ελατήριο»;

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Έναρξη της Πράσινης Εβδομάδας 2020, από τα Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα και την ΕΠΠΙ-Δρούμε, με το χορόδραμα “Αχελώος, ο ποτάμιος θεός”

aitoloakarnanianews.gr

Υποτονικές οι εκπτώσεις στο Αγρίνιο

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο Γ. Καραμητσόπουλος: Αυτή είναι η μόνη αλήθεια!

aitoloakarnanianews.gr

Δίκτυο Αγωγής Υγείας του Κέντρου Υγείας Αγρινίου: Ολοκληρώθηκαν οι ενημερώσεις με θέμα «Λήψη μέτρων πρόληψης για τη διαχείριση του κορωνοιού» 

aitoloakarnanianews.gr

Παραβόλα:Κάηκε ολοσχερώς αποθήκη – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο