ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Απότομες αυξομειώσεις των ποσοτήτων νερού του ποταμού Αχελώου –Απαραίτητη η προσοχή από τους πολίτες

Απότομες αυξομειώσεις των ποσοτήτων νερού του ποταμού Αχελώου –Απαραίτητη η προσοχή από τους πολίτες


Με έγγραφό της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ενημερώνει πως λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή της Β.Δ. Ελλάδας και της επικίνδυνης τάσης της αύξησης των εισροών στις λίμνες των ΥΗΣ Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου, καθίσταται αναγκαία η σημαντική αύξηση της Υδροηλεκτρικής Παραγωγής την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τον Κώδικα διαχείρισης του Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ.

Για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων από τον αναπόφευκτα έντονο τρόπο λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καστρακίου και Στράτου του Συγκροτήματος Αχελώου, που σχετίζεται με την απότομη αυξομείωση της ροής και της ποσότητας του νερού στην κοίτη του ποταμού Αχελώου έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχέςπροκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Στις συστάσεις περιλαμβάνονται η αποφυγή της καταστροφής των πινακίδων σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της όχθης του ποταμού Αχελώου προειδοποιώντας για την επικινδυνότητά τους, η ρύπανση με κάθε είδους απορρίμματα των τεχνητών λιμνών, της κοίτης του Αχελώου και της τεχνητής διώρυγας φυγής του Υ/Σ Στράτου γιατί εμποδίζεται η ομαλή ροή του νερού, η καταπάτηση περιοχών που είτε έχουν απαλλοτριωθεί είτε αποτελούν παρόχθιες εκτάσεις και η αποφυγή χρήσης πλωτών μέσων στις τεχνητές λίμνες και τον ποταμό.

Για το ίδιο θέμα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη όπου εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς και Νίκος Καραπάνος καθώς επίσης οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Νεοχωρίου  Απόστολος Γαντζούδης και Κατοχής Γεώργιος Καλόκληρος. Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου, τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την πολιτική προστασία της Π.Ε. Αιτωλ/νίας θα υπάρχουν διαρκείς μετρήσεις της στάθμης των υδάτων του ποταμού Αχελώου, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν και πάλι βροχοπτώσεις στην περιοχή.

ΔΕΗ: Αυξάνεται η υδροηλεκτρική παραγωγή από τον Σταθμό Καστρακίου και Στράτου

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Οινιάδες: Οι εθελοντές της Μαγούλας έφεραν στο φως ένα σπουδαίο μνημείο

aitoloakarnanianews.gr

Αγραβάνης: «Ενα ανθρώπινο αίτημα έγινε… πειθαρχικό παράπτωμα»

aitoloakarnanianews.gr

«Ψωνίζω στη γειτονία»: Nέο καινοτόμο πρόγραμμα για την στήριξη των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

aitoloakarnanianews.gr

Αιτωλικό: Άγνωστοι απέσπασαν από λογαριασμό 13.000 με το πρόσχημα της πώλησης δύο ζώων

aitoloakarnanianews.gr

Σύλληψη στο Μεσολόγγι για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

aitoloakarnanianews.gr

Θετικός στον κορωνοιό δάσκαλος από την Κατοχή

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο