ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Από τις 4 Νοεμβρίου, η διέλευση με e-pass από Ιόνια και Γέφυρα

Έπειτα από χρόνια αναμονής, οι οδηγοί θα μπορούν να μπορούν να μετακινούνται μεταξύ δικτύων με τη χρήση ενός μόνο ηλεκτρονικού πομποδέκτη.

Η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων, γνωστή και ως GRITS (Greek Interoperable Tolling Systems), θα εφαρμοστεί από τις 4 Νοεμβρίου σε μεγάλα οδικά δίκτυα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, το GRITS θα τεθεί σε εφαρμογή για τα εξής δίκτυα:

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να περνούν από τους σταθμούς διοδίων μέσω ειδικών λωρίδων με τη χρήση ενός και μόνο πομποδέκτη ανεξαρτήτου εταιρείας – ενώ μέχρι πρότινος χρειάζονταν διαφορετικοί πομποδέκτες για κάθε σταθμό διοδίων που διαχειριζόταν διαφορετική εταιρεία.

Ο πομποδέκτης θα φορτίζεται με χρήματα είτε μέσω της ιστοσελίδας του παρόχου (στον οποίο ανήκει ο πομποδέκτης) είτε μεταβαίνοντας σε κάποιο από τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών του ίδιου παρόχου. Δεν θα μπορεί να φορτιστεί, όμως, μέσω ιστοσελίδας ή σημείου εξυπηρέτησης άλλου παρόχου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για να αξιοποιηθούν τα εκπτωτικά πακέτα που προσφέρει κάθε πάροχος, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο δικός του πομποδέκτης, ειδάλλως θα ισχύσει η τυπική χρέωση. Για οδηγούς μεγάλων οχημάτων συστήνεται η χρήση ταμείου με εισπράκτορα, καθώς σε ορισμένα σημεία υπάρχει χρέωση με βάση το ύψος, κάτι που δεν είναι εύκολο να αυτοματοποιηθεί όπως και είναι φυσικό.

image.png.e6fc415a82d81f0a2ab597b3aca14d83.png

grits.jpg.87d3c0094e66f81a427cddf93e1908aa.jpg

Επιπλέον, για να αποφευχθούν χρεώσεις από διαφορετικούς πομποδέκτες, καλό θα ήταν οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί ως προς το ποιον πομποδέκτη έχουν στο παρμπρίζ κατά την διέλευση από τα διόδια. Επομένως, ίσως είναι βολικότερο να βρίσκεται στο παρμπρίζ ο πομποδέκτης π.χ. της Αττικής Οδού για κάποιον που καθημερινά περνάει από εκεί για να πάει στη δουλειά του και ο πομποδέκτης να αλλαχτεί επί τόπου αν ο οδηγός γνωρίζει πως η διαδρομή πρόκειται να τον οδηγήσει σε δίκτυο με διαφορετικό πάροχο.

 

Σχετικές αναρτήσεις

3 νέα πρόστιμα στο Αγρίνιο για μάσκα-19 στη Δυτική Ελλάδα!

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Προβλήματα από την καταιγίδα – πλημμύρισαν δρόμοι (vid&pic)

aitoloakarnanianews.gr

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην πρώτη διαδικτυακή έκθεση τροφίμων και ποτών

aitoloakarnanianews.gr

Μάχη ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα σε Φαρμάκη-Κατσιφάρα!

aitoloakarnanianews.gr

Φωτιά σε κάδο στο Μπεγουλάκι (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Ηλεία: Στη δικαιοσύνη οδηγείται ο «νταής» εργοδότης που ξυλοκόπησε αλλοδαπό εργάτη του

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο