ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Αρμόδια η Κτηματική για τις αμμοληψίες στην Ερμίτσα

Αρμόδια η Κτηματική για τις αμμοληψίες στην Ερμίτσα


Τι απαντά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προαναγγέλλοντας αυτοψία

Δεν έχουν καταγγελθεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι παράνομες αμμοληψίες που έχουν παρατηρηθεί στο χείμαρρο της Ερμίτσας. Αυτό επισημαίνει η Περιφέρεια σε απάντησή της στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ωστόσο διευκρινίζει ότι αρμόδιες υπηρεσίες για την αστυνόμευση οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές και η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας. Το θέμα είχε αναδείξει η «Σ» με ρεπορτάζ της ενώ μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο εκπρόσωποι κατοίκων της Καμαρούλας Αγρινίου με επιστολή τους είχαν καταγγείλει δημόσια τις παράνομες αμμοληψίες στο χείμαρρο της Ερμίτσας ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων.

Αναλυτικά η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας :

Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχουν περιέλθει στην αρμόδια υπηρεσία μας συγκεκριμένες καταγγελίες για παράνομες αμμοληψίες από τις αναφερόμενες θέσεις και μεταφορά αδρανών σε άλλα σημεία. Για την εκτέλεση έργων εκπονείται περιβαλλοντική μελέτη και εγκρίνονται οι ανάλογοι περιβαλλοντικοί όροι, όπου περιγράφεται η διαδικασία προμήθειας και διαχείρισης αδρανών. Από το αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας μας δεν πρόκυψε εκτέλεση έργου κατά παράβαση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.

Επίσης, με το αριθ. δ17/81/4/Φ.2.2.1 /24-05-2007 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Δ/νση Νομοθετικού Συντονισμού και Κωδικοποίησης), ο Υπουργός αποδέχθηκε την με αριθμό 56/2007 γνωμοδότηση του Ά τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Με τη γνωμοδότηση αυτή γίνεται δεκτό ότι αρμόδιες υπηρεσίες για την αστυνόμευση, όσον αφορά την εξόρυξη, αμμοληψία κ.λ.π. εντός ή εκτός της κοίτης ποταμών, χειμάρρων κ.λ.π. ή σε ιδιωτικό χώρο είναι οι κατά τόπους αστυνομικές και λιμενικές αρχές, καθώς και η Διεύθυνση Δημοσίων Κτημάτων του Υπ. Οικονομικών. Συνεπώς, αρμόδια υπηρεσία είναι η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας.

Για τυχόν συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στο χείμαρρο «Ερμίτσα», αρμόδια είναι η υπηρεσία μας (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΔΕ), η οποία μας ενημέρωσε ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση της από την αρμόδια επιτροπή αστυνόμευσης το άνω σχετικό ζήτημα, υπό την προϋπόθεση αρμοδιότητας των υπηρεσιών της Π.Δ.Ε. επί των καταγγελλόμενων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αρμόδια υπηρεσία μας θα προβεί άμεσα σε αυτοψία και θα συμπεριλάβουμε σε προσεχή έργα την αποκατάσταση των όποιων βλαβών έχουν προκύψει, στα πλαίσια των σχετικών αρμοδιοτήτων.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Στο Ξηρόμερο περιμένουν πάντα κάτι παραπάνω από τους βουλευτές

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Τριήμερο με αφιέρωμα στο Νορδικό Κινηματογράφο στο Ελληνίς – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Ο δήμος Αγρινίου στο πλευρό των εργαζομένων της κλινικής covid του Νοσοκομείου (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Φανή Δρακοπούλου: Γιορτάζει τα 15 χρόνια στην δισκογραφία

aitoloakarnanianews.gr

Νέα εξαπάτηση ηλικιωμένης από “μαϊμού” υπαλλήλους της ΔΕΗ,στη Γαβαλού

aitoloakarnanianews.gr

Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Αγρίνιο – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Παναιτώλιο: Απόπειρα διάρρηξης εν μέσω καραντίνας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο