ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

«Αυτή η γυναίκα σας έσωσε! Να την τιμάτε και να τη δοξάζετε» (Μανώλης Καρακώστας, MSc Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επαγγελματίας Υγείας – Ερευνητής)

«Αυτή η γυναίκα σας έσωσε! Να την τιμάτε και να τη δοξάζετε» (Μανώλης Καρακώστας, MSc Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επαγγελματίας Υγείας – Ερευνητής)

Εν προκειμένω θα εξιστορήσουμε ένα θαυμαστό όραμα κατά την περίοδο τη κατοχής. Το 1943 στην περιοχή του Ορχομενού οι Έλληνες κινούνταν προς την Λειβαδιά, για να πάρουν στην κατοχή τους τον ιταλικό οπλισμό. Μαθαίνοντάς το αυτό οι Γερμανοί, οργάνωσαν καταδίωξη κατά των Ελλήνων, και συνέλαβαν 600 ομήρους στον Ορχομενό. Εκεί κοντά υπάρχει ένας ναός αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου – παλιό μοναστήρι της Σκριπούς.

Όταν έφτασαν κοντά τα γερμανικά στρατεύματα, «το πρώτο τανκ ακινητοποιείται στη μέση του δρόμου. Μπροστά τους οι Γερμανοί βλέπουν μια μεγαλόπρεπη γυναίκα με το χέρι υψωμένο σε απαγορευτική στάση. Το δεύτερο τανκ προσπαθεί να προσπεράσει το πρώτο, αλλά πέφτει σε ένα χαντάκι, ενώ το τρίτο τανκ ακινητοποιείται σε ένα χωράφι, μέσα από το οποίο προσπαθούσε να περάσει». Έπειτα, ο Γερμανός διοικητής Χόρφμαν ζήτησε από τους κατοίκους ένα τρακτέρ για να τραβήξει τα τανκς και τότε συνέβη και κάτι άλλο θαυμαστό.

Τα βαριά αυτά άρματα μετακινήθηκαν από το τρακτέρ με μεγάλη ευκολία. Τότε, άρχισε να φωνάζει ότι πρόκειται για θαύμα και ζήτησε να πάει στην Εκκλησία. Βλέποντας την εικόνα του τέμπλου, αναγνώρισε την γυναίκα που εμπόδιζε τα τεθωρακισμένα να προχωρήσουν. Τότε γονάτισε και είπε: «Αυτή η γυναίκα σας έσωσε! Να την τιμάτε και να τη δοξάζετε».

Φυσικά αναφερόταν στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν, οι όμηροι απελευθερώθηκαν και κανείς δεν έπαθε κακό. Όμως, το πλέον θαυμαστό είναι ότι ο Χόρφμαν, όταν τελείωσε ο πόλεμος, γύρισε πίσω ως προσκυνητής και ζήτησε να φιλοτεχνηθεί σε εικόνα η αναπαράσταση του οράματος που είδε. Μάλιστα κάθε χρόνο στις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα που έλαβε χώρα το εν λόγω γεγονός, επισκεπτόταν τον ναό μαζί με την οικογένειά του και ακολουθούσε κατά την πανήγυρη την περιφορά της εικόνας μέχρι το σημείο που ο ίδιος υπέδειξε ότι εμφανίστηκε η Παναγία. [21], [22]

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πίστη και Αγάπη – Askitikon

aitoloakarnanianews.gr

Η Αγία Μάρτυς Αγνή (21 Ιανουαρίου)

aitoloakarnanianews.gr

Γερόντισσα Αναστασία της Ιεράς Μονής «Κυρά των Αγγέλων» Κερκύρας

aitoloakarnanianews.gr

Oδηγεί στη μετάνοια και τη σωτηρία

aitoloakarnanianews.gr

Ιερομόναχος Θεοδόσιος Καψαλιώτης (1893 – 26 Οκτωβρίου 1975)

aitoloakarnanianews.gr

Aziz Altınağızlı Yuhanna’nın Hayatı | Διακόνημα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο