ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Αυτοψία σε αιγιαλό και παραλία Αραχωβιτίκων στις 15 Μαΐου

Για τις 15 Μαΐου προσδιορίστηκε η αυτοψία των υπηρεσιακών παραγόντων στην ακτή των Αραχωβιτίκων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει καταπατήσεις στον αιγιαλό και την παραλία. Στα μέλη της επιτροπής θα δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν κάποιες από τις ιδιοκτησίες, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση από την ακτή.

Το προηγούμενο διάστημα στάλθηκαν κλήσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων με μέτωπο την θαλάσσια περιοχή των Αραχωβιτίκων, καθώς έχει εκτιμηθεί ότι παραβιάζουν την καθορισμένη γραμμή του αιγιαλού. Υπήρξαν ενστάσεις από 12 περίπου ιδιοκτήτες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχει λάθος και αιτούνται τον επανακαθορισμό της γραμμής. Η επιτροπή στην αυτοψία της θα ασχοληθεί με αιτήματα φερόμενων ιδιοκτητών σε δύο τμήματα της ακτής από το ύψος του χείμαρρου Πάνορμου μέχρι και το πρώην ξενοδοχείο «Αλεξάντερ».

Τα μέλη της επιτροπής απαρτίζουν ο προϊστάμενος της Κτηματικής (ως πρόεδρος), ένας μηχανικός της ίδιας υπηρεσίας, ο κεντρικός λιμενάρχης, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκπρόσωπος της πολεοδομίας του Δήμου Πατρέων.

Η επιτροπή στην αυτοψία της θα εξετάσει τα γεωμορφολογικά στοιχεία και την μέγιστη ανάβαση του κύματος, ώστε να κρίνει αν χρειάζεται να γίνει επανακαθορισμός σε κάποιο ή κάποια σημεία του αιγιαλού. Η διαδικασία αυτή θα δείξει αν τα όρια είναι τα ορθά. Το σχετικό αίτημα είναι στην ευχέρεια των θιγόμενων ιδιοκτητών, οι οποίοι ζήτησαν επανέλεγχο θεωρώντας ότι η παλιά επιτροπή δεν έκανε σωστά τον καθορισμό.

Η επιτροπή θα κρίνει αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στην οριογραμμή του αιγιαλού ή να μείνει ως έχει και θα εκδοθεί σχετική απόφαση από την Αποκεντρωμένη. Οι πολίτες που θίγονται θα έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή εντός 30 ημερών, η οποία θα εξεταστεί από δευτεροβάθμια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών η οποία εκδίδει την απόφασή της σε διάστημα τριών μηνών. Το οριστικό αποτέλεσμα ανοίγει το δρόμο στην Κτηματική για να ορίσει τα μέτρα και να κάνει το καθορισμό του αιγιαλού. Ο,τι βρίσκεται εντός του αιγιαλού μετά από αυτή την διαδικασία καταγράφεται και συντάσσεται πρωτόκολλο κατεδάφισης ή διοικητικής αποβολής κ.λπ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, οι λόγοι που επέβαλαν να γίνει νέος προσδιορισμός για την αυτοψία είναι η πανδημία και τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσής της. Εκτιμήθηκε ότι θα μεσολαβήσει το άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη της επιτροπής, τους θιγόμενους και τους μηχανικούς τους να είναι παρόντες στη διαδικασία, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη ένας άνδρας σε περιοχή του Αιγίου για κατοχή ναρκωτικών

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Απίστευτος συνωστισμός νεολαίας σε κλαμπ – Οργισμένοι καταστηματάρχες με τους συναδέλφους τους

aitoloakarnanianews.gr

Δημοπρατούνται τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο ΠΠΠΝΠ και στο Νοσοκομείο Πύργου

aitoloakarnanianews.gr

Τα ετοιμόρροπα κτίρια – καρμανιόλες της Πάτρας στο μικροσκόπιο του συντονιστικού οργάνου

aitoloakarnanianews.gr

Συνεχίζονται οι συναυλίες της ενότητας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της Πόλης» (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Στο Νοσοκομείο Πύργου τρία ανήλικα αδέρφια – Ήπιαν τα χάπια της γιαγιάς τους

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο