ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Βανδαλισμοί σε σχολεία του Αγρινίου : 10 σχολεία ζητούν σχολικούς φύλακες

Βανδαλισμοί σε σχολεία του Αγρινίου : 10 σχολεία ζητούν σχολικούς φύλακες


  • Μεγάλο κόστος για φύλακες, αλλά και καθαρίστριες χωρίς κρατική χρηματοδότηση
  • Χρ. Ζαρκαβέλης : Ο δήμος Αγρινίου θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας με συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας

 

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -τουλάχιστον όπως έχει ανακοινωθεί και αν δεν ανατραπεί η απόφαση- το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ασχολήθηκε έστω και ακροθιγώς με τη λειτουργία των σχολείων γενικότερα.

Το θέμα τέθηκε κυρίως από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ζήτησε περισσότερα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρ. Ζαρκαβέλης απαντώντας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της Αυτοδιοίκησης, για παράδειγμα να προηγηθούν άλλων ομάδων οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών. Ο Χρ. Ζαρκαβέλης επανέλαβε ότι ο δήμος Αγρινίου έκανε ότι περνά από το χέρι του για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (διανομή μασκών, προμήθεια αντισηπτικών κτλ). Αναφορικά με το ζήτημα των σχολικών καθαριστριών που η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγρινίου τόνισε ότι το κόστος για το Δήμο Αγρινίου είναι πολύ μεγάλο. Τέτοια θέματα, όπως είπε, πρέπει να επιλυθούν με κρατική επιχορήγηση των Δήμων.

Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης

Αξιοσημείωτη όμως ήταν η αναφορά του Χρ. Ζαρκαβέλη στο ζήτημα της ασφάλειας των σχολείων με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βανδαλισμών. Ο δήμος Αγρινίου θα ήθελε σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας όχι μόνο να προσλάβει περισσότερες καθαρίστριες για τα σχολεία, αλλά και φύλακες καθώς υπάρχουν τέτοια αιτήματα ήδη. 10 συνολικά σχολεία έχουν στείλει αίτημα στο Δήμο Αγρινίου για πρόσληψη σχολικών φυλάκων. 10 σχολεία, με δύο βάρδιες είναι 20 άτομα επί 12 μήνες και σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι μεγάλο, είπε ο Χρ. Ζαρκαβέλης λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται κρατική παρέμβαση. Επί του παρόντος πάντως ο δήμος Αγρινίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας με συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας.

Η εικόνα που υπήρχε μέχρι πρόσφατα ήταν πως ο αριθμός των σχολείων που αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου προβλήματα ήταν μετρημένος στα δάκτυλα του χεριού. Για να υπάρχουν όμως τόσα αιτήματα από διευθυντές σχολείων για προσλήψεις σχολικών φυλάκων το πρόβλημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις… Και πρέπει επιτέλους οι έλεγχοι της Αστυνομίας να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Τα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας αναμένουν την «επανεκκίνηση»

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκεύη 11 Σεπτεμβρίου

aitoloakarnanianews.gr

Δήμος Αγρινίου : Παρεμβάσεις ύψους 3.650.000,00€  ευρώ για την αναβάθμιση δρόμων και πεζοδρόμων της πόλης

aitoloakarnanianews.gr

Παραβόλα:Κάηκε ολοσχερώς αποθήκη – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας στο Παναιτώλιο

aitoloakarnanianews.gr

Κ.Ο.Μ.Η. Αγρινίου: Στο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου οι Δωρεάν Δειγματοληψίες για τον Κορωνοϊό

aitoloakarnanianews.gr

Προβλήματα από την κακοκαιρία στα Δύο Ρέματα – Έσπασε και ο αγωγός της αποχέτευσης (video)

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο