ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας: Ακέφαλο το ΠΠΝΠ με ευθύνη της κυβέρνησης

«Η κατάσταση όσον αφορά την εκκρεμότητα τοποθέτησης της  Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας είναι εξόχως αποκαλυπτική του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και των ικανοτήτων της. Θυμίζει έντονα την μέτρια Χολιγουντιανή ταινία της 10ετίας του `80 «Επιστροφή στο παρελθόν», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που προσθέτουν:

«Μάχες παρασκηνίου, φιλοδοξίες υποψηφίων για υποψήφιοι βουλευτές, μάχες αποτροπής των τελευταίων από τους εν ενεργεία βουλευτές, εμφύλιος τοπαρχών Αχαΐας-Ηλείας-Αιτωλοακαρνανίας, αλληλοσπαραγμός μεταξύ των εν ενεργεία βουλευτών, το πρωθυπουργικό γραφείο και ούτω καθεξής. Κοινός παρονομαστής όλων η απουσία στοιχειώδους σχέσης με το αντικείμενο και η φιλοδοξία βολέματος ημετέρων με απώτερο στόχο τις πελατειακές σχέσεις.

Στο μέσο αυτού του κυκεώνα βρίσκεται ο άβουλος και κατώτερος των περιστάσεων Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ο οποίος, άκουσον-άκουσον, σε συνάντηση προ ημερών με θεσμικούς φορείς της Πάτρας τους ομολόγησε ότι το πρωί υπογράφει διοίκηση στο ΠΓΝΠ και το απόγευμα την αποσύρει μετά από βροχή τηλεφωνημάτων που δέχεται!

Το όλο σκηνικό θυμίζει 10ετίες 70,80,90, 2000 όπου για να αναλάβει κάποιος τη Διοίκηση ενός νοσοκομείου έπρεπε κυρίως να είναι αποτυχών βουλευτής ή απόστρατος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ίδιες διαδικασίες είχε κινηθεί θεσμικά, τεχνοκρατικά και δημιούργησε σχετική επιτροπή αποτελούμενη από τον Γ.Γ του Υπουργείου, εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, τον Πρόεδρο του «Ωνασείου» και εκπρόσωπο του ιδιωτικού τομέα, η οποία αξιολόγησε 100νταδες αιτήσεις για όλη τη χώρα, έκανε 10δες προσωπικές συνεντεύξεις και εισηγήθηκε στην ηγεσία σχετικά. Το 90% των επιλεγέντων είχαν Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας η στα Οικονομικά της Υγείας. Για τις επιλογές Διοικητών και Υποδιοικητών για τα 130 νοσοκομεία της χώρας υπεβλήθησαν μόνο 2 ενστάσεις οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από τα αρμόδια Διοικητικά δικαστήρια. Από το σύνολο αυτών των επιλογών μόνο το 25-30 % φέρονται να είχαν κάποια σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι κανείς εχέφρων δεν υποστηρίζει ότι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται αξιολόγησης. Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι για τα 4 νοσοκομεία της Αχαΐας από τους 7 επιλεγέντες διοικητές-υποδιοικητές μόνο οι 2 φέρονται να είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση θα ήταν αστεία αν δεν ήταν επικίνδυνη. Δεν είμαστε ίδιοι. Ευτυχώς.»

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός εκδηλώσεων το επιβλητικό “Κυπαρίσσι του ΠατροΚοσμά” στην Πρασιά Αγράφων-Διαμαρτυρία κατοίκων

aitoloakarnanianews.gr

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών πέρασε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

aitoloakarnanianews.gr

Ιόνιο και Κορινθιακός, οι πιο ενεργές σεισμικά περιοχές της Ευρώπης – Υπό στενή παρακολούθηση

aitoloakarnanianews.gr

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Οβρυάς

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Βανδαλισμός Δημοτικού Σχολείου από εξωσχολικούς

aitoloakarnanianews.gr

Παραστάσεις θέατρου σκιών στο πλαίσιο του πατρινού καρναβαλιού 2021

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο