ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Βόμβα για τα αναδρομικά ΔΕΚΟ , ΙΚΑ , Δημοσίου , ΟΑΕΕ , ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ

Βόμβα για τα αναδρομικά ΔΕΚΟ , ΙΚΑ , Δημοσίου , ΟΑΕΕ , ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ – Η απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα.

Ειδήσεις: Μπορεί οι συνταξιούχοι να εισπράξουν φέτος σχεδόν ολόκληρα τα ποσά το αναδρομικών που περιμένουν, όμως το 2021 θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ώστε να προστεθούν τα ποσά αυτά στα εισοδήματα είχαν δηλώσει το 2015 και το 2016 και να πληρώσουν τον σχετικό φόρο ολόκληρο, αφού δεν θα τους έχει γίνει η σχετική παρακράτηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην εξής λύση για την καταβολή των αναδρομικών που θα δοθούν ως επιστροφές των περικοπών που υπέστησαν οι κύριες συντάξεις την περίοδο από 11-5-2015 έως 12-5-2016:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

-Στα αναδρομικά ποσά δεν θα παρακρατηθεί φόρος εισοδήματος
-Η μοναδική κράτηση θα είναι 6% για ασθένεια

Τα προ φόρου ποσά θα πρέπει να δηλωθούν στην εφορία ως εισοδήματα των ετών 2015-2016, με την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τα συγκεκριμένα έτη.

Αυτό πρακτικά σημαινει οτι τα φορολογητέα εισοδήματα των αντίστοιχων ετών θα αυξηθούν σημαντικά και θα προκύψουν επιπλέον ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης προς πληρωμή για το 2015 και για το 2016. Συγκεκριμένα:

Τα αναδρομικά ποσά θα φορολογηθούν με συντελεστές 22% – 45% ανάλογα με το πόσο θα αυξηθούν τα συνολικά εισοδήματα του συνταξιούχου για το κάθε έτος. Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος που εισέπραξε κάποια ενοίκια ή είχε άλλες πηγές εισοδημάτων είναι πιθανόν να ανεβεί κλίμακες και να φορολογηθεί με τον ανώτατο συντελεστή.

Στα ποσά αυτά θα επιβληθεί και εισφορά αλληλεγγύης (1%- 4% για το το 2015 ή 2.2% – 10% για το 2016). Έτσι η συνολική επιβάρυνση, ανάλογα τα εισοδήματα, μπορεί να φτάσει μέχρι το 55%!

Οσο μεγαλύτερο το ποσό των αναδρομικών που περιμένει κάποιος συνταξιούχος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να φορολογηθεί με τους υψηλούς συντελεστές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της κοινωνικής ασφάλισης, τα αναδρομικά αφορούν μόλις 900.000 συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (σε σύνολο 2,4 εκατομμυρίων), οι οποίοι είχαν άθροισμα συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ το 2012. O μέσος όρος των αναδρομικών που θα λάβουν οι συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ανέρχεται στα 900 με 1.000 ευρώ.

Για τις μεσαίες κατηγορίες συνταξιούχων που λαμβάνουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης από 1.000 ευρώ ως 1.500 ευρώ μικτά, οι επιστροφές θα κυμανθούν μεταξύ 1.300 ευρώ έως 4.000 ευρώ

Για τις υψηλές κατηγορίες συνταξιούχων με άθροισμα από κύριες και επικουρικές ή και μερίσματα πάνω από τα 1.500 ευρώ, τα αναδρομικά θα ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ.

Βεβαία όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα όπου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις για την καταβολή και την φορολόγηση των αναδρομικών. Μπορεί, δηλαδή, το υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει νομοθετικά και να εξαιρέσει τα ποσά αυτά από τις επιβαρύνσεις με φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Μια λύση που είχες εφαρμοστεί στο παρελθόν ( το 2018 στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων) είναι η αυτοτελής φορολόγηση των αναδρομικών π.χ. με 20% και η εξάντληση κάθε άλλης φορολογικής υποχρέωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr.

Βόμβα για τα αναδρομικά ΔΕΚΟ , ΙΚΑ , Δημοσίου , ΟΑΕΕ , ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ – Ολοκληρώνεται η προθεσμία πληρωμής.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) τα ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοτελώς απασχολουμένων για τον μήνα Αύγουστο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας.

Επισημαίνεται πως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 6η Οκτωβρίου και οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Βόμβα για τα αναδρομικά ΔΕΚΟ , ΙΚΑ , Δημοσίου , ΟΑΕΕ , ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ – Τελευταίες πληρωμές.

Από τις 24/09/2020 έως τις 28/09/2020 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (www.opekepe.gr) πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 8.888.999,78 €

ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Έκτακτη ενίσχυση στους μικροσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα

Αίτηση για ΚΕΑ , επίδομα παιδιού Α21 ΟΠΕΚΑ , ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου 2020 ΙΚΑ , ΟΓΑ , ΕΦΚΑ – ΕΝΦΙΑ 2020

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σε επιτάχυνση έργων αγροτικών υποδομών εστιάζει ο Σκρέκας στο Κιλκίς

aitoloakarnanianews.gr

Στο Κιλκίς για αρδευτικά έργα και φράγματα μεταβαίνει ο Σκρέκας

aitoloakarnanianews.gr

Με νέα ημερομηνία και μορφή η Διεθνής Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2021

aitoloakarnanianews.gr

Η επιστημονική διατροφή των μηρυκαστικών για ρεκόρ γαλακτοπαραγωγής

aitoloakarnanianews.gr

Πακέτο ενισχύσεων 40 εκατ. ευρώ σε Έλληνες παραγωγούς Καλαμών και κηπευτικών εγκρίνει η Κομισιόν

aitoloakarnanianews.gr

Καινούργιο κύμα χρεοκοπίας επιχειρήσεων προβλέπεται το 2021

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο