ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Γρ. Αλεξόπουλος: Φορέας διαχείρισης για το φράγμα Πείρου ΤΩΡΑ για να μη διψάσει η Πάτρα

Την σύσταση άμεσα φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου , από τους Δήμους της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη διασφάλισης της υδροδότησης της επισημαίνει σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον μήνα Νοέμβριο και η ΔΕΥΑΠ αναγκάζεται να μειώσει την πίεση του νερού στην Πάτρα και να απευθύνει έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης προκειμένου να μην αναγκαστεί σε διακοπές υδροδότησης, φέρνει ξανά στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα της επάρκειας νερού στην πόλη μας.
Ένα πρόβλημα που η Πάτρα αντιμετωπίζει έντονο από το καλοκαίρι οπότε και η έλλειψη νερού έπληξε πολλές περιοχές του Δήμου μας και έφερε πολλούς πολίτες σε απόγνωση.
Μοιραία αυτή η κατάσταση φέρνει ξανά και εμφατικά στην επιφάνεια τη σημασία του Φράγματος Πείρου Παραπείρου και φυσικά τη σημασία και την καθοριστική παρέμβαση του Φορέα που θα το διαχειριστεί. Του Φορέα δηλαδή από τον οποίο θα εξαρτάται στο μέλλον η επαρκής υδροδότηση της πόλης.
Η Πάτρα πρέπει να έχει το νερό στα χέρια της για να μπορεί να το διαχειριστεί όπως αυτή επιθυμεί. Για να μπορέσει να εξασφαλίσει επάρκεια στους πολίτες με βάση τις ανάγκες της πόλης και όχι τις ανάγκες ενός απρόσωπου κρατικού Φορέα με τον κίνδυνο μάλιστα αυτός κάποια στιγμή να παραχωρηθεί και σε ιδιώτη, διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει με την δημοπράτηση της πρώτης εργολαβίας.
Χωρίς καμία διάθεση αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης, καλούμε για άλλη μια φορά τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας να αναλογιστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη από την ανομβρία και να επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύσταση Διαδημοτικού Φορέα διαχείρισης του Φράγματος. Να υλοποιήσει δηλαδή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, την οποία αρνείται να υλοποιήσει εδώ και μήνες.
Κανένας άλλος Φορέας, ούτε το Κράτος είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από το Δήμο μας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, τις ανάγκες της και τα συμφέροντά των πολιτών της.
Ούτε βεβαίως το Κράτος, ή ο ιδιώτης, ενδιαφέρονται να προχωρούν σε νέες επεκτάσεις -πέραν αυτών που προβλέπονται από τον αρχικό σχεδιασμό- για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε περιοχή.
Θα έπρεπε ήδη να μελετάται η επέκταση του δικτύου σε οικισμούς που δεν υδροδοτούνται από το Φράγμα αντί να προβλέπουμε νέες γεωτρήσεις. Και βεβαίως χρειάζεται σχεδιασμός για την επέκταση του δικτύου κάλυψης από το νερό του Φράγματος.
Αυτά είναι θέματα που αφορούν την πόλη και τον Δήμο της.
Δεν θα καθίσει ένας κρατικός, πολύ δε περισσότερο ένας ιδιωτικός Φορέας να ασχοληθεί με το κάθε χωριό της Πάτρας που δεν έχει νερό.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση Διαδημοτικού Φορέα ο οποίος θα επιχορηγείται από το κράτος και να πάρει αυτή στα χέρια της το ποσό των χρημάτων που ήδη ξεκίνησαν να δίνονται σε ιδιώτες.
Μόνο έτσι δεν θα βρεθούμε ξανά στη θέση να παρακαλάμε τους Πατρινούς να πίνουν λιγότερο νερό και να προσέχουν για να έχουν.

Περισσότερα για:

Προηγούμενο άρθροΣκυλακάκης: Επιδόματα δίναμε όταν είχαμε πλεόνασμα, τώρα έχουμε έλλειμμα

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Έξι πρόστιμα για μάσκες στο Αγρίνιο το τελευταίο 24ωρο-10 στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Ο πρύτανης του ΑΕΙ Πάτρας για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

aitoloakarnanianews.gr

Τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους παραγωγούς της ποικιλίας ελιάς καλαμών

aitoloakarnanianews.gr

Τι συμβαίνει με τα πετρέλαια στην Δυτική Ελλάδα και σε όλη την επικράτεια

aitoloakarnanianews.gr

Τα επαγγελματικά δικαιώματα του Μηχανικού Περιβάλλοντος απένειμε το ΤEE στους αποφοίτους του ΔΠΦΠ

aitoloakarnanianews.gr

Φ. Ζαΐμης: «Η ποιότητα και η διαχείριση του νερού είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο