ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Γ. Καραμητσόπουλος: Ο Δήμος Αγρινίου να αναλάβει τα έξοδα για τον μοριακό αναλυτή στο Νοσοκομείο

Γ. Καραμητσόπουλος: Ο Δήμος Αγρινίου να αναλάβει τα έξοδα για τον μοριακό αναλυτή στο Νοσοκομείο


Ο Δήμος Αγρινίου να αναλάβει το κόστος της αγοράς του μοριακού αναλυτή για το Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς και το κόστος των αντιδραστηρίων για την διενέργεια των τεστ.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει οριστεί από τον Αύγουστο ως Νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID-19. Έχει αναλάβει να σηκώσει το βάρος της πανδημίας του Δήμου Αγρινίου των 100.000 κατοίκων και μαζί με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου των 211.000 κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.

Δυστυχώς έχει αναλάβει αυτό το δυσβάστακτο βάρος έχοντας μεγάλες ελλείψεις σε όλους τους τομείς.

Αυτό όμως που πραγματικά είναι πέρα από κάθε λογική είναι ότι για περισσότερους από τρεις μήνες ως Νοσοκομείο αναφοράς δεν διαθέτει  μοριακό αναλυτή για τη διεξαγωγή των διαγνωστικών τεστ COVID-19.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το θέμα αυτό και είναι αυτονόητες οι ευθύνες που υπάρχουν.

Όμως αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι η υγεία των πολιτών, καθώς λόγω της έντασης της πανδημίας και της έλλειψης αντιδραστηρίων, τα αποτελέσματα των τεστ φτάνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά από 5 και 6 μέρες με τους αυξημένους κινδύνους που έχει αυτό για την διασπορά του ιού.

Για αυτό είναι θέμα άμεσης ανάγκης το Νοσοκομείο Αγρινίου να αποκτήσει μοριακό αναλυτή. Απέναντι στην εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης να λύσει το θέμα για μήνες ο Δήμος μας δεν μπορεί να μείνει αδρανής.

Η υγεία των συνδημοτών μας είναι πάνω από όλα.

Για αυτό προτείνουμε ο Δήμος Αγρινίου να αναλάβει το κόστος της αγοράς του μοριακού αναλυτή καθώς και το κόστος των αντιδραστηρίων για την διενέργεια των τεστ.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται από τον πρόσφατο Νόμο 4745 – Άρθρο 74  [Διατάξεις για αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)] όπου στην παράγραφο 6 αναφέρεται ότι:

«Με απόφαση του δημοτικού ή του περιφερειακού συμβουλίου ή των διοικητικών τους συμβουλίων, έως την 28η.2.2021, οι δήμοι και οι περιφέρειες, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων δύνανται να προβαίνουν σε δωρεές ιατρικού εξοπλισμού, οικίσκων για διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης COVID-19, ιατροφαρμακευτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων τεστ διάγνωσης κορωνοϊού σε νοσοκομεία, λοιπές δημόσιες υγειονομικές μονάδες, ν.π.δ.δ., ιδρύματα και αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες κοινωφελούς σκοπού που εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα εντός των ορίων τους.»

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: 34 νέα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας το τελευταίο 24ωρο-32 σε πεζούς

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Απάτη μέσω e-mail-Απέσπασε περίπου 55.000 ευρώ

aitoloakarnanianews.gr

Η “ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. “ αναζητά εργαζόμενο για θέση αποθηκάριου

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός του Πανεπιστημίου Πατρών για 30 κλίνες σε μισθωμένα διαμερίσματα ή ξενοδοχεία

aitoloakarnanianews.gr

Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου: Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Διάσωση της Εστίασης

aitoloakarnanianews.gr

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκεύη 11 Σεπτεμβρίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο