ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δέσμευση Καραμανλή σε Πελετίδη να το «ψάξει» για πλήρη υπογειοποίηση του τρένου από Ρίον μέχρι Κανελλοπούλου

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, παρουσία του Αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού  Έργου, H/M & Έργων Υποδομής, Χρήστου Κορδά, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, κ. Νίκου Σταθόπουλου και του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστου Βίνη.

Όσον αφορά στο μεγάλο ζήτημα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα, ο Δήμαρχος και ο Υπουργός συμφώνησαν επί της αρχής ότι η υφιστάμενη πρόταση για υπόγεια διέλευση του τρένου, μήκους 5,16 χλμ (οδός Κανελλοπούλου – Αγ. Ανδρέας), είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα προχωρήσει.

Όπως είπε ο Υπουργός αυτό είναι το ελάχιστο για την πόλη της Πάτρας, αλλά και το μέγιστο, που έχει καταφέρει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέχρι σήμερα, το  οποίο εκτιμήθηκε θετικά από το Δήμαρχο Πατρέων.

Σχετικά με το αίτημα του Δήμου Πατρέων για υπογειοποίηση και του τμήματος από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου, ο κ. Καραμανλής είπε ότι το Υπουργείο Υποδομών θα εξετάσει κατά πόσο αυτό είναι οικονομικά εφικτό, συμπληρώνοντας  ότι τη παρούσα στιγμή δεν μπορεί να δεσμευθεί, προτού διαπιστωθεί εάν μπορεί να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο. Αντιμετωπίζει όμως θετικά το αίτημα του Δήμου και θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες.

Τα κονδύλια για την υπόγεια διέλευση μήκους 5,16 χλμ (οδός Κανελλοπούλου – Αγ. Ανδρέας) όπως είπε ο κ. Καραμανλής έχουν διασφαλιστεί και το έργο θα προχωρήσει άμεσα. Συμφωνήθηκε να ανοίξει δίαυλος μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΕΡΓΟΣΕ και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά η διαδικασία συζήτησης επί τεχνικών και χρηματοδοτικών θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε κοινή βούληση για την ικανοποίηση του αιτήματος του Πατραϊκού λαού, και σε αυτή τη βάση τόσο από τη μεριά του Δημάρχου όσο και από τη μεριά του κ. Υπουργού εκφράστηκε η βούληση για συνεργασία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και τα έργα στο τμήμα από Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο, τα οποία είχαν διακοπεί. Από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών έγινε ενημέρωση ότι τα έργα ξεκινούν πάλι και τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει θα επιλυθούν.

Θα προχωρήσουν επίσης οι αναπλάσεις που έχει ζητήσει ο Δήμος Πατρέων στο Ρίο.

Όσον αφορά στην προέκταση του προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα, το Υπουργείο σε συνεργασία με την ΤΡΕΝΟΣΕ και το Δήμο προσπαθεί να διευθετήσει κάποια ζητήματα που προκάλεσαν βραδυπορία και που σήμερα καθιστούν τη λειτουργία στο τμήμα αυτό ασύμφορη.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκέντρωση σχολικών ειδών στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου – Αιτωλοακαρνανία

aitoloakarnanianews.gr

Test Post from Gost news

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Γενική συνέλευση τη Δευτέρα για το σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων

aitoloakarnanianews.gr

Ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε συμφωνία με τη NOVA – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Στο νοσοκομείο γυναίκα μετά από τροχαίο στην είσοδο του Παναιτωλίου

aitoloakarnanianews.gr

Ο Γ. Καρβέλης στο Νοσοκομείο Αγρινίου- “Απουσίες” και έλλειψη ενημέρωσης για το γιατρό που νοσεί από κορωνοϊό

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο