ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δήμος Αμφιλοχίας: Πρόσκληση συγκέντρωσης υλικού για την «Ελλάδα 2021»

Δήμος Αμφιλοχίας: Πρόσκληση συγκέντρωσης υλικού για την «Ελλάδα 2021»


Έτος-σύμβολο αποτελεί για την Ελλάδα το 2021, μιας και σηματοδοτεί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει συστήσει οργανωτική επιτροπή για το συντονισμό των επετειακών δράσεων, απαραίτητη όμως είναι η συμμετοχή όλων μας (ατόμων, φορέων, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.), προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος αλλά και ο τόπος μας που προσέφερε τόσους αγωνιστές στην Επανάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας και της συμβολής της στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Έθνους, με την κατάθεση εργασιών, ερευνών ή άρθρων.

Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει κάθε πολίτης ατομικά ή ομαδικά. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας των περιορισμών από την πανδημία στη λειτουργία των σχολείων, θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα εργασίες μαθητών της περιοχής μας. Μπορεί επίσης να κατατεθεί οπτικό υλικό (φωτογραφίες ή σχέδια) από κειμήλια της εποχής εκείνης, όπως φορεσιές, όπλα, παλάσκες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κτλ. Δεκτές επίσης θα γίνονται και προτάσεις για την περαιτέρω προβολή των ιστορικών γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στην Επιτροπή για την «Ελλάδα 2021» του Δήμου Αμφιλοχίας, η οποία θα αποφασίσει ποια από αυτά θα αναρτηθούν σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εμφανές το όνομα του δημιουργού ή των δημιουργών.

Το υλικό μπορεί να αποσταλεί σε ψηφιακή μορφή στη διεύθυνση: grafeiotypou@dimosamfilochias.gr. Πληροφορίες στον αριθμό: 26423-60455.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά σε φορτηγό αυτοκίνητο στην Ιόνια Οδό

aitoloakarnanianews.gr

Δήμος Αμφιλοχίας: Στο ιστορικό Σακαρέτσι η πέμπτη ημερίδα τοπικής ιστορίας

aitoloakarnanianews.gr

Αμφιλοχία: Πρόσκληση συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)

aitoloakarnanianews.gr

Αμφιλοχία: Έναρξη τμήματος χορωδίας στο Πολιτιστικό Κέντρο

aitoloakarnanianews.gr

Πρόσληψη Ψυχολόγου στο Δήμο Αμφιλοχίας

aitoloakarnanianews.gr

Χαλκιόπουλο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δεμένο στο σπίτι του – Ένας νεκρός

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο