ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δήμος Ξηρομέρου: Μέσα σε 1,5 χρόνο από καταχρεωμένος στην ΔΕΗ, βρέθηκε πιστωτικός

Δήμος Ξηρομέρου: Μέσα σε 1,5 χρόνο από καταχρεωμένος στην ΔΕΗ, βρέθηκε πιστωτικός


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη κάτι πολύ σημαντικό.

Στην εκκαθάριση του λογαριασμού της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2019, που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή από την τέως δημοτική αρχή, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ με ημερομηνία 31.8.2019, ο Δήμος Ξηρομέρου και κατ’ επέκταση οι δημότες, χρωστούσε 554.583,45 €, παρά την σύναψη δάνειου το 2017, ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να ξεχρεωθεί η ΔΕΗ τότε όπως μας είπαν, να μηδενίσουμε το κοντέρ και να μην ξαναχρεώσουμε τον Δήμο ούτε ένα ευρώ.

 

Το επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2019, με το μεγάλο χρέος των 554.583,45 €.

Η υπόσχεση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2017 όταν πάρθηκε το δάνειο του ενός εκατομμυρίου, για αποπληρωμή χρέους προς της ΔΕΗ περί τα 700.000 €, και η ρητή υπόσχεση ότι ούτε ένα ευρώ χρέος δεν θα δημιουργηθεί ξανά. Σήμερα πληρώνεται το δάνειο με 150.000 € κάθε έτος, από τα τακτικά έσοδα του Δήμου Ξηρομέρου. Η υπόσχεση δεν τηρήθηκε μιας και νέο χρέος 554.583,45 € δημιουργήθηκε.

Σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου με την νοικοκυρεμένη διαχείριση, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ με ημερομηνία 31.12.2020, ξεχρεώνει όλο το χρέος που παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή ύψους 554.583,45 € και για πρώτη φορά βγήκε πιστωτικός προς την ΔΕΗ κατά 16.681,90 €.

Το επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο του 2020, με τον Δήμο Ξηρομέρου να βγαίνει για πρώτη φορά πιστωτικός με 16.681,90 €.

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Tομέας Περιβάλλοντος Κίνημα Αλλαγής: Δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου

aitoloakarnanianews.gr

Ξηρόμερο: Οι πρώτες εικόνες από την επέλαση του “Ιανού”

aitoloakarnanianews.gr

Ξηρόμερο: Οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι” στο πλευρό των ευπαθών ομάδων

aitoloakarnanianews.gr

Υπό θεσμοθέτηση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας: Αντί για διόρθωση, έρχεται να την θεσμοθετήσει και να την νομιμοποιήσει

aitoloakarnanianews.gr

Διακοπή υδροδότησης στον Κουβαρά λόγω βλάβης

aitoloakarnanianews.gr

Καταγραφή ζημιών από τον ΕΛΓΑ και στις τρεις Δ.Ε. του Δήμου Ξηρομέρου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο