ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δήμος Ξηρομέρου: «Kάτι μεγάλο έρχεται σύντομα»

Μεγάλες αλλαγές  θα επιφέρει η συμφωνία της Alpha Bank για το λιμάνι του Αστακού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και σχετικά δημοσιεύματα, το mega project του εμπορικού λιμανιού Αστακού, εγκαταλείφθηκε και η συμφωνία προβλέπει αλλαγή της χρήσης των υποδομών για τη δημιουργία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ λιμένα για τον θαλάσσιο τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι, η κατ’ αρχήν συμφωνία έχει γίνει με την Alpha Bank, η οποία και κατέχει ποσοστό στο 71% του λιμανιού του Αστακού, και το υπόλοιπο 29% ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς.  Αγοραστής, είναι μια κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν η εξειδικευμένη εταιρεία Α1 Yachting, δυο επενδυτικά κεφάλαια από τη Μέση Ανατολή, και τρία στελέχη της κατασκευαστικής «Αρχιρόδον».

Στόχος της κοινοπραξίας είναι να αναπτύξει ένα λιμάνι στον Αστακό, για κάθε τύπου τουριστικά σκάφη, από μικρά ιστιοπλοϊκά μέχρι και mega yachts. Το προσύμφωνο προβλέπει ολοκλήρωση της συμφωνίας και ταυτόχρονη έναρξη των έργων στο Πλατυγιάλι Αστακού μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Όπως διαφαίνεται, η συμφωνία ουσιαστικά έχει κλείσει. Δεν αποκλείεται οι εργασίες στον Αστακό να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.  Πάντως ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκη σε post στο προσωπικό του προφίλ στο f/b αναφέρει   «κάτι μεγάλο έρχεται σύντομα» έχοντας αναρτήσει και  φωτογραφίες του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκου Παπαθανάση. Πιθανότατα να εννοεί αυτή την εξέλιξη και πράγματι να έχει κλείσει η συμφωνία.

Μπορεί να είναι εικόνα τον Giannis Triantafillakis και στέκεται

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα


Σχετικές αναρτήσεις

ΑΧΑΪΑ: Τι ισχύει από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί μετά την άρση του Lockdown

aitoloakarnanianews.gr

Ανησυχία του “Ιπποκράτης” για τα κρούσματα κορωνοιού

aitoloakarnanianews.gr

WWF Ελλάς και Ισπανίας ζητούν ακύρωση των εξορύξεων υδρογονανθράκων και στην Αιτωλοακαρνανία

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο:Τέλος τα rapid tests στην είσοδο του Δημαρχείου – Μεταφέρονται στις Καπναποθήκες Παπαστράτου

aitoloakarnanianews.gr

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εναρκτήρια συνάντηση του έργου AGRO SE VI

aitoloakarnanianews.gr

Απ. Κατσιφάρας: Σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους στην Υγεία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο