ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

ΔΕΥΑ Αγρινίου: Στο φουλ οι… μηχανές

ΔΕΥΑ Αγρινίου: Στο φουλ οι… μηχανές


  • Σε 11 σημεία οι παρεμβάσεις του έργου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας
  • Τι αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Κώστας Κιτσοπάνος

Ένα νέο κύκλο έργων θα ξεκινήσει σύντομα η ΔΕΥΑ Αγρινίου, από τα πολλά έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη! Η ΔΕΥΑ Αγρινίου ετοιμάζει στο πλαίσιο των νέων παρεμβάσεων και κάποια εμβληματικά έργα, με στόχο να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και να εξαλείψει στο μέτρο του δυνατού τις βλάβες μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, που καταγράφονται συχνά στο δίκτυο της ύδρευσης,  αφήνοντας χωρίς νερό αρκετές περιοχές. Ως προς αυτό στοχεύει στην τμηματοποίηση του δικτύου σε πολλά σημεία, ώστε για μια μικρή βλάβη μην αναγκάζεται να διακόπτει την παροχή νερού σε ένα ολόκληρο χωριό.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, Κώστας Κιτσοπάνος

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Κώστας Κιτσοπάνος, μιλώντας στη «Σ», τόσο για τα μικρά έργα, τα οποία όμως είναι ικανά να αναβαθμίσουν την ποιότητα και να την εξασφαλίσουν για πολλά χρόνια, όσο και για τα εμβληματικά έργα τόνισε: «ο νέος κεντρικός αγωγός ύδρευσης από το Καστράκι στο Αγρίνιο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, όπως και η αναβάθμιση του διυλιστηρίου του κεντρικού και την δημιουργία φωτοβολταϊκό πάρκο που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο Βιολογικό και θα παράγει ρεύμα το οποίο θα αποσβένει από το κόστος της ενέργειας. Το επόμενο διάστημα θα γίνει το άνοιγμα των προσφορών και θα υπάρχει ανάδοχος στις αρχές Μαΐου καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Το δεύτερο έργο που θα τρέξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει 11 σημειακές παρεμβάσεις συνολικά και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα προβλέπει την κατασκευή νέου αγωγού από τον οδό Διαμαντή προς την οδό Ζαλόγγου και θα τερματίζει στην οδό Ολύμπου.

Η δεύτερη παρέμβαση – έργο θα είναι στον δρόμο Αγρινίου – Θέρμου και συγκεκριμένα από το Αγρίνιο μέχρι και την περιοχή του Τροχού, όπου θα κατασκευαστεί νέος αγωγός ύδρευσης, επόμενο έργο είναι από την περιοχή των Δύο Ρεμάτων και έως το πλέον ανατολικό κομμάτι του Αγρινίου από την περιοχή. Στο τμήμα αυτό θα κατασκευαστεί νέος αγωγός 700 μέτρων. Η επόμενη παρέμβαση, που προγραμματίστηκε, αφορά την περιοχή των Καλυβίων.

Πρόκειται για παρέμβαση 4 χλμ από το τέλος του σχεδίου του Δοκιμίου έως και τον Πλάτανο Καλυβίων. Οι περιοχές αυτές, εδώ και δεκαετίες δεν διαθέτουν ύδρευση και τροφοδοτούνται με νερό, είτε από αρδευτικά, είτε από γεωτρήσεις και γι’ αυτό στόχος μας είναι να γίνει εκσυγχρονισμός του δικτύου και να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες. Ένα ακόμη έργο προβλέπεται για την περιοχή των Καλυβίων, στην νότια πλευρά του χωριού, ώστε να επιλυθούν οι ζημιές που συχνά ανακύπτουν. Θα κατασκευαστεί νέος αγωγός 2,6 χλμ. Η έκτη παρέμβαση, από τις 11 του έργου, προβλέπεται να γίνει στις Ραΐνες.

Εκεί θα κατασκευαστεί αγωγός 850 μέτρων, ενώ η επόμενη παρέμβαση αφορά την περιοχή του Παναιτωλίου και συγκεκριμένα τις οδούς  Απόλλωνος, Παπαχρήστου, Αναπαύσεως και Αντιγόνης. Στις οδούς αυτές θα αντικατασταθεί ο αγωγός με καινούργιο, με σκοπό να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται συχνά στην περιοχή του Παναιτωλίου και μένει χωρίς νερό η περιοχή. Παράλληλα θα τμηματοποιήσουμε το δίκτυο, τόσο στο Παναιτώλιο, όσο και στα Καλύβια. Συνολικά 600 μέτρα νέου αγωγού θα κατασκευαστεί στην Παραβόλα με κατεύθυνση το Κουφόρεμα. Τα δύο επόμενα έργα αφορούν την περιοχή του Σπαρτιά. Αρχικά προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού 400 μέτρων στην περιοχή Στεκούλα, ενώ στη συνέχεια προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού 1.200 μέτρων στη Μακριά Λογγά.

Στο Περιστέρι και ειδικότερα στον Άγιο Ιωάννη θα αντικατασταθεί κομμάτι του δικτύου και θα «περαστεί» και νέο δίκτυο, το οποίο είναι και αυτό μέσα στο συνολικό έργο, που πήρε προσφάτως την έγκριση, όπως προαναφέραμε. Μαζί με αυτά στις Τ.Κ. Αγγελοκάστρου, Μακρυνείας, Αρακύνθου θα τοποθετηθούν πολλά ειδικά φρεάτια, όχι ομβύων, αλλά τμηματοποίησης του δικτύου, ώστε σε μια πιθανή βλάβη να μην χρειάζεται να γίνει διακοπή νερού σε ολόκληρο χωριό λχ. Όλα αυτά τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού.

«Έξυπνα υδρόμετρα»

Το τρίτο έργο σχετίζεται με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο τώρα δηλώσαμε τι παρεμβάσεις έχουμε ανάγκη να κάνουμε και αναμένουμε. Μέσω του προγράμματος στοχεύουμε να τοποθετήσουμε πάνω από 10.000 έξυπνα υδρόμετρα, αυτοματοποιημένα.

Σκοπεύουμε να αναβαθμιστεί το διυλιστήριο της Μακρυνείας, οι υδατόπυργοι Οχθίων, Καλυβίων, Δοκιμίου, θα αναβαθμιστεί ο βιολογικός καθαρισμός προς επαναχρησιμοποίηση λυμάτων ξήρανσης – ξηράς ύλης. Θα κατασκευαστεί κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο στη νότια πλευρά της Τριχωνίδας, στις περιοχές της Μακρυνείας και του Αρακύνθου δηλαδή, θα δημιουργηθεί δίκτυο για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης στη Λεπενού και στο Αγγελόκαστο, του οποίο μεγάλο τμήμα το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία.

Σκοπός της ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι να βάλει σε τροχιά μελέτη αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου του Αγρινίου που είναι πολλών δεκαετιών. Ξεκίνησαν εργασίες στο αντλιοστάσιο της Μεσάριστας, από το οποίο τροφοδοτείται και η Άνω Μακρυνού. Τελειώνουν οι εργασίες αναβάθμισης του αντλιοστασίου στην Αγία Βαρβάρα, το οποίο τροφοδοτεί με νερό μέχρι και την Καμαρούλα. Επίσης τελείωσαν οι εργασίες αναβάθμισης του αντλιοστασίου και της Στράτου. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» η ΔΕΥΑ Αγρινίου στοχεύει στην ένταξη των μελετών για τον αγωγό μεταφοράς ύδρευσης στη νότια πλευρά της Τριχωνίδας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Απόφαση-πιλότος για πρόστιμο κορονοϊού

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά στη Ι. Μ. Παναγίας Κατερινούς στη Γαβαλού – Κάηκε το εσωτερικό της εκκλησίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Διακοπές ρεύματος σε τμήμα του Αγρινίου – «Δεν ειδοποιηθήκαμε» καταγγέλλουν πολίτες

aitoloakarnanianews.gr

Διπλή δολοφονία στο Λουτράκι: Στο Αγρίνιο λίγες ώρες μετά το φονικό ο ύποπτος

aitoloakarnanianews.gr

Απολύμανση στο Γυμνάσιο Γαβαλούς λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος

aitoloakarnanianews.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Αγρινιώτης δημοσιογράφος Πάνος Σαράκης

aitoloakarnanianews.gr

Παναιτωλικός: Προχωρούν οι επαφές για την πώληση της ΠΑΕ

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο