ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Διαμαρτυρία της “Αγωνιστικής Συνεργασίαw Εμπόρων” κατά της Ο.Ε.ΕΣ.Π.

“Για ακόμη μία φορά, σε συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου – Νοτιοδυτικής Ελλάδας – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς& Ιθάκης, η πλειοψηφία της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εμπόρων», έμεινε μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματά μας”, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η “Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων”, που συμπληρώνει τα ακόλουθα:

“Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 31 Οκτώβρη – 1 Νοέμβρη στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, η πλειοψηφία όχι μόνο δεν έκανε δεκτό το αίτημά μας να συζητήσουμε επί της ουσίας τα προβλήματα που μας απασχολούν και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την κινητοποίησή μας (και με σχετική εισήγηση που είχαμε καταθέσει), αντιθέτως, έδωσε βήμα, σε όσους ευθύνονται για την κατάστασή μας.

Έστησε από μόνη της και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΔΣ, τραπέζι διαλόγου με βουλευτές της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που έχουν ευθύνη για την οικονομική ασφυξία που ζούμε, ως πλειοψηφία των βιοπαλαιστών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, όλα τα προηγούμενα χρόνια, που φόρτωσαν τα βάρη της οικονομικής κρίσης και της ανάπτυξης στις πλάτες μας.

Έδωσε βήμα, σε αυτούς που μετέτρεψαν τα δάνεια ΤΕΜΠΤΕ που πήραν αρκετοί συνάδελφοί με την εγγύηση δημοσίου σε νομούς της Πελοποννήσου σε χρέη προς την εφορία, έδωσε βήμα σε όσους μας πέταξαν ψίχουλα για την κατάσταση με την πανδημία, σε όσους δεν μας αποζημιώνουν για τις ζημιές από καιρικά φαινόμενα, σε όσους συνολικά έχουν ως «ευαγγέλιο» τις πολιτικές της ΕΕ, των ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Την ώρα που βιώνουμε μια σειρά προβλήματα όπως:

-Η κατάσταση με την πανδημία, όπου χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης (που εναποθέτει τη λύση του προβλήματος στην «ατομική ευθύνη»), οξύνονται οι δυσκολίες συνολικά για την υγεία του λαού αλλά και οι δικές μας. Δυσκολίες, που αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες το επόμενο διάστημα και λόγω των νέων μέτρων.

-Η οικονομική μας ασφυξία από τα χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ άλλους παρόχους, προμηθευτές. Ασφυξία, από την παρατεταμένη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα μέτρα που νομοθέτησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.

-Η ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων, όπως του τερατουργήματος του νέου πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ικανοποίηση των τραπεζών και του κράτους από τα χρέη μας, βγάζοντας στο «σφυρί» τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο νόμο, η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, όχι μόνο δεν ζητά την κατάργησή του, αλλά τον αποδέχεται, ψηφίζοντας τη σύσταση συμβουλευτικού γραφείου ενημέρωσής μας, περνώντας με «συμβουλές» τη θηλιά στο λαιμό μας.

-Τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με τη μεγαλύτερη ευελιξία του χρόνου εργασίας, κάτι που θα ευνοήσει τις μεγάλες πολυεθνικές και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

-Τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και των λαϊκών αντιδράσεων, μπροστά και στην κατάσταση που βιώνουμε.

Έχει σημασία να οργανώσουμε την πάλη μας να βγούμε μπροστά, να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή και ύπαρξη. Το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν πάει άλλο. Από διαλόγους και κούφια λόγια χορτάσαμε.

Καμία ουσιαστική βελτίωση της κατάστασής μας δεν έχουμε να περιμένουμε από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν -με ελάχιστες διαφοροποιήσεις αλλά με τον ίδιο ζήλο- στρατηγική ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων. Καμιά ουσιαστική βελτίωση δεν έχουμε να περιμένουμε, όσο περιμένουμε να βρούμε λύσεις στα τραπέζια των “κοινωνικών διαλόγων” με όσους εφαρμόζουν αυτή την πολιτική, όπως κάνουν ως σήμερα οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών μας οργανώσεων και όπως τις αντιγράφει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας.

Ως «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», καλούμε κάθε τίμιο αγωνιστή συνδικαλιστή, κάθε συνάδελφο που θέλει να παλέψει, καθένα συνάδελφο που προβληματίζεται για το που πάει η κατάσταση, τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις.  Παράλληλα, μπροστά στα νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση, να συναντηθούμε στην πάλη μας με τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα σε κάθε πόλη και κωμόπολη της Πελοποννήσου, της νοτιοδυτικής Ελλάδας, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

 

Να δυναμώσουμε τώρα τον αγώνα μας για:

  • Άμεση κατάργηση του νομοσχεδίου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.
  • Άμεση επανένταξη των α/α σε αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος).
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους α/α και τα λαϊκά στρώματα.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα επιβλήθηκαν μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή. Ευνοϊκές ρυθμίσεις που να μην ξεπερνούν το 5% του εισοδήματος μηνιαίως
  • Απαλλαγή των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, ειδικά για τις κατηγορίες εκείνες στις οποίες επιβλήθηκαν ειδικά μέτρα, όπως εστίαση, λαϊκές αγορές. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παρέμειναν κλειστοί με κρατική απόφαση, όπως κυλικεία σχολείων, ΚΑΠΗ αλλά και μικρά δημοτικά αναψυκτήρια κλπ.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.”

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Εκκενώθηκε η πολυκατοικία – Επιτόπου η πυροσβεστική

aitoloakarnanianews.gr

Κορονοϊός: 5 νέα κρούσματα στη Δυτική Ελλάδα!

aitoloakarnanianews.gr

Τελευταία εβδομάδα αιτήσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

aitoloakarnanianews.gr

Κορονοϊός: Κολχικίνη το νέο φάρμακο στην Ελλάδα – Συμμετέχει και το Νοσοκομείο Ρίου

aitoloakarnanianews.gr

Εργασιακός Μεσαίωνας:Επιχείρηση στην περιοχή κατακρατεί τραπεζικές κάρτες εργαζομένων της

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα:Περιμένοντας την curier – Διανομή ακόμα και με ταξί – Μαρτύριο η παραλαβή προϊόντων

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο