ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δικαίωμα στην πρόοδο: Σε μία μόλις συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναθέσεις 580 χιλιάδες ευρώ με κλειστές διαπραγματεύσεις

Δικαίωμα στην πρόοδο: Σε μία μόλις συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναθέσεις 580 χιλιάδες ευρώ με κλειστές διαπραγματεύσεις


Δεν χρειαζόταν παρά μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για να εισηγηθεί η περιφερειακή την ανάθεση έργων και μελετών ύψους 580 χιλιάδων ευρώ με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Πρωτοφανής πρακτική για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα, πρωτοφανές πλήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής και πρωτοφανής προσπάθεια διάβρωσης του τεχνικού κόσμου της περιοχής.

Ενώ αφήσαν για το Ρίο και τον Άγιο Βασίλειο να παρέλθουν 3 μήνες χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια για την αποκατάσταση της παράκτιας τους ζώνης, ξαφνικά προχωρούν σε ανάθεση με διαπραγμάτευση αφού θα καλέσουν αυτούς που επιθυμούν και χωρίς δημοσιότητα για την ανάθεση της σχετικής μελέτης, ύψους 100 χιλιάδων ευρώ. Ίδια πρακτική για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για ωρίμανση μελέτης κατασκευής γέφυρας στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων Κλειτορίας, ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Και η θρασύτητα κορυφώνεται με την πρόταση για την ίδια διαδικασία ανάθεσης για το έργο αποκατάστασης πρανούς στο δρόμο Πάλαιρου- Πογωνίας, ύψους 440 χιλιάδων ευρώ!!.

Η παράταξη μας όχι μόνο καταψήφισε τις συγκεκριμένες εισηγήσεις αλλά, επειδή ακριβώς πιστεύει στην αναγκαιότητα των συγκεκριμένων έργων, αντιπρότεινε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με ανοικτή πρόσκληση, ώστε και οι χρόνοι να συντμηθούν αλλά και η να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής εργοληπτικών και μελετητικών εταιρειών.

Η περιφερειακή αρχή Φαρμάκη, με αφορμή την κρίση της πανδημίας και το νομικό οπλοστάσιο που της χάρισε η Κυβέρνηση, έχει ανάγει τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε κανόνα και όχι εξαίρεση. Σε όλους τους τομείς. Έργα, μελέτες και υπηρεσίες.

Κύριοι, της περιφερειακής αρχής,

Συνένοχους στην καταβαράθρωση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του σεβασμού προς τους πολίτες δεν θα μας βρείτε. Εμείς την κρυστάλλινη διαχείριση του δημοσίου χρήματος που επεδείξαμε θα την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από το υστέρημα των πολιτών. Ευτυχώς για αυτούς, στη χθεσινή συνεδρίαση, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισε την πολιτική σας και αυτή είναι μια κατάκτηση για τη λειτουργία του ανώτατου οργάνου της Περιφέρειας.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας-Εκδήλωση με θέμα:«Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη στο Κλάδο της Αγροδιατροφής, Βιομηχανία Τροφίμων & Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας »

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Στη βουλή η εκπόνηση μελετών διάσωσης των κατολισθήσιμων οικισμών Αχαΐας

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Στο ίδιο έργο θεατές-«Κλέφτες και αστυνόμοι» στο κέντρο, στις καλές και πλατείες

aitoloakarnanianews.gr

Ελευθερία κίνησης πολιτών: 317 παραβάσεις τον Νοέμβρη στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Ολοκληρώθηκαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Υποψήφιων Θετών Γονέων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Διαδικτυακή ημερίδα: «Σχέσεις Γονέων και Παιδιών την εποχή του Covid-19»

aitoloakarnanianews.gr

Μπες ψυχή, βγες ψυχή με τα κρούσματα κορονοϊού στην Αχαΐα-25 νέα-14 Αιτωλοακ/νια-4 Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο