ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δικαίωμα στην πρόοδο: Ψήφισμα κατά του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.

Το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης  είναι το αποτέλεσμα  μιας στρατηγικής αντιμεταρρύθμισης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης που καταστρατηγεί τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας των αυτοδιοίκητων θεσμών, στρέφεται κατά της ισότιμης ψήφου των πολιτών, οδηγεί σε ευνοιοκρατικούς μηχανισμούς και διαμορφώνει ένα υπερσυγκεντρωτικό και υπερισχυμένο πλειοψηφικό σύστημα εκλογής.

Η εκλογή Περιφερειάρχη και Δημάρχου με ποσοστό 43% και με δώρο τα 3/5 των εδρών του περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, χωρίς την ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση της Πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος (50 + 1) σε συνδυασμό με την μείωση των εδρών του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου οδηγούν σε άκρατη κομματικοποίηση την Αυτοδιοίκηση και κατατείνουν σε συγκεντρωτικά πολιτικά συστήματα με υπερεξουσίες Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

Ο κόφτης με το όριο 3%  για είσοδο παράταξης στα αυτοδιοίκητά συμβούλια αποτελεί μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική επιχείρηση στρέβλωσης της λαϊκής ετυμηγορίαςαφανισμού των μικρότερων ανεξάρτητων παρατάξεων και περιορισμού της συμμετοχής στα κοινά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος  τάσσεται σταθερά υπέρ της αναβάθμισης της δημοκρατικής λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών και της ενίσχυσης της αυθεντικής εκλογικής εκπροσώπησης και συμμέτοχής των τοπικών κοινωνιών.

Είμαστε υπέρ ενός αναλογικότερου εκλογικού συστήματος και της διατήρησης του 50 +1  ως μοναδικό δίκαιο σύστημα εκλογής των Περιφερειακών και δημοτικών Αρχών, με διασφάλιση κυβερνησιμότητας του θεσμού. Χωρίς την εκλογή με 43% , χωρίς την μείωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς την κατανομή των 3/5 στις έδρες στην πρώτη παράταξη και χωρίς το πλαφόν του 3% για την εκλογή συμβούλων στα συμβούλια.

Καλούμε το σύνολο των αιρετών Α’ και Β’ βαθμού ανεξάρτητα από ιδεολογική και κομματική τους τοποθέτηση, να δώσουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες την μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και τη συμμετοχή στην Αυτοδιοίκηση

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

33 πρόστιμα στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

13 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στη Δυτική Ελλάδα την Δευτέρα

aitoloakarnanianews.gr

Τρίτη μετάθεση στην αποσφράγιση προσφορών για το Φράγμα Πείρου

aitoloakarnanianews.gr

Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με τον Αντιδήμαρχο οικονομικών Πάτρας Διονύση Πλέσσα

aitoloakarnanianews.gr

Ποια τμήματα ΑΕΙ κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισακτέους-Τα στοιχεία για Αγρίνιο

aitoloakarnanianews.gr

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα πληγούν στη Δυτ. ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο