ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δροσερή σαρλότ με φρούτα του δάσους

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα άκρως καλοκαιρινό, δροσερό γλυκάκι που μπορεί να φαίνεται δύσκολο εξαιτίας της εντυπωσιακής του εμφάνισης αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό να το φτιάξετε.

Υλικά

20 σαβαγιάρ

200 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. τυρί κρέμα

400 γρ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

7 κ.γ. σκόνη ζελατίνης

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζελατίνη σε 7 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε 5 λεπτά. Τη διαλύουμε σε 100 γραμμάρια βραστό νερό και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτουμε την άχνη και τη ζελατίνη και χτυπάμε καλά.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και μόλις σφίξει ελαφρά στρώνουμε σε μια φόρμα τη μισή κρέμα. Από πάνω βάζουμε λίγα φρούτα και μετά μια στρώση σαβαγιάρ. Προσθέτουμε λίγη κρέμα και ξανά φρούτα. Τέλος βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σοκολατένιες μπουκίτσες μόνο με 2 υλικά

aitoloakarnanianews.gr

Αχινοσαλάτα | Συνταγή | aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Ρολό με μους κάστανο και λευκή σοκολάτα από τον Αντώνη Φώσκολο

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Κάθε πράγμα στον καιρό του

aitoloakarnanianews.gr

Χοιρινό Τας Κεμπάπ με πουρέ πατάτας | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα λαχανικών και πεντανόστιμο πιλάφι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο