ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρουτένια γεύση (Video) | Συνταγές

Ένα ανάλαφρο, δροσερό γλυκό ψυγείου με φρουτένια γεύση για να το απολαύσετε όλη η οικογένεια και οι επισκέπτες σας, όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις τις καυτές μέρες του καλοκαιριού αλλά και να το σερβίρετε ως το απόλυτο ελαφρύ επιδόρπιο όλες τις εποχές του χρόνου. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το παντεσπάνι βάσης
  • 1 έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας (ή κέικ) 20 εκ.
  • 1-1½ φλ. τσαγιού γάλα (όσο απαιτηθεί)
  • 1 συσκευασία 150 γρ. τριμμένη καρύδα (όσο απαιτηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • Για τη κρέμα με φρουτένια γεύση
  • 500 ml φυσικός χυμός ανάμεικτος μήλο, πορτοκάλι, καρότο
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. (20 γρ. περίπου) βούτυρο κρύο
  • 2 βανιλίνες
  • Για την επικάλυψη (προαιρετικά)
  • 100 γρ. φυτική σαντιγί ή 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παντεσπάνι βάσης: Παίρνετε ένα παντεσπάνι 20 εκ. και το αλείφετε με γάλα μέχρι να υγρανθεί καλά αλλά χωρίς να μουλιάσει. Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το πάχος του παντεσπανιού σας σε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε κέικ βανίλιας και όχι τυποποιημένο παντεσπάνι εμπορίου.
  2. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. ή σε ένα αντίστοιχο τσέρκι που το έχετε τοποθετήσει σε πιατέλα σερβιρίσματος και το πασπαλίζετε με τριμμένο ινδοκάρυδο σε ποσότητα επιλογής σας. Το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Για τη κρέμα με φρουτένια γεύση: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το φυσικό χυμό και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πάρουν βράση και έχετε μια ελαφρώς πηχτή κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αδειάζετε πάνω στο παντεσπάνι και την ανακινείτε ελαφρώς να απλωθεί ομοιόμορφα. Τη πασπαλίζετε με τριμμένο ινδοκάρυδο και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  4. Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση και πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε στη κρέμα το κρύο βούτυρο και τη 1 βανιλίνη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε και τη 2η βανιλίνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.  
  6. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και την αδειάζετε πάνω από, τη σταθεροποιημένη πλέον, κρέμα με φρουτένια γεύση. Ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε το γλυκό σας πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  7. Για την επικάλυψη (προαιρετικά): Χτυπήστε με το μίξερ τη φυτική σαντιγί ή τη κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί και την απλώνετε πάνω στη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τη διακοσμείτε με φρέσκα φρούτα και σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ρεβίθια με ρύζι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κρανιός κάρι ή ψάρι φέτα στις γεύσεις της Βεγγάλης

aitoloakarnanianews.gr

Σπαγγέτι μπολονέζ με αφράτη κρέμα τυριού στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Μαριναρισμένο μοσχαράκι με σάλτσα μανιταριών | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Πανεύκολα τρουφάκια όρεο με 3 υλικά (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο στη κατσαρόλα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο