ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δυτική Ελλάδα: Πρωταθλήτρια στους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας για τον κορωνοϊό (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Δυτική Ελλάδα: Πρωταθλήτρια στους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας για τον κορωνοϊό (ΠΙΝΑΚΕΣ)


Διενεργήθηκαν 1.177 έλεγχοι

Η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κεντρική Μακεδονία είναι μαζί με την Αττική οι… πρωταθλήτριες στους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για παραβάσεις που σχετίζονται ειδικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στην Αθήνα (Περιφεριακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών), την Κεντρική Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα

Ποσοστιαία, στην Αθήνα (Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών), σε 507 ελέγχους εντοπίστηκαν 24 παραβάσεις. Η παραβατικότητα δηλαδή έφτασε στο 4,7%. Αντίστοιχα στην Κεντρική Μακεδονία, σε 1.171 ελέγχους εντοπίστηκαν 25 παραβάσεις. Η παραβατικότητα δηλαδή έφτασε στο 2,1%. Τέλος στην Κεντρική Ελλάδα, σε 982 ελέγχους εντοπίστηκαν 13 παραβάσεις, δηλαδή παραβατικότητα 1,3%.

Σύμφωνα με στοιχεία, από τον περασμένο Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο έχουν πραγματοποιηθεί 11.692 έλεγχοι αποκλειστικά για Covid-19 από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας μετά από 463 καταγγελίες. Οι 7.607 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από  την Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων και τις Περιφερειακές της Διευθύνσεις ανά την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιπες 4.085 από την Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας. 

Όσον αφορά στους ελέγχους για τις εργασιακές σχέσεις: 

από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 1.177 έλεγχοι,
από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου 1.097 έλεγχοι για την ίδια περίοδο, ενώ
από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας 1.171 έλεγχοι.
Στην Αττική οι έλεγχοι έφτασαν τους 1.385, με τους περισσότερους (507) να λαμβάνουν χώρα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αθήνας.
Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 84 παραβάσεις που αφορούσαν σε αναστολή σύμβασης εργαζόμενου. Προφανώς πρόκειται για περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι ενώ είχαν δηλωθεί σε αναστολή, αναγκάζονταν να εργαστούν κανονικά από τον εργοδότη.

Όπως είναι αναμενόμενο, πρωταθλήτριες στις παραβάσεις των αναστολών είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν στην «τσιμπίδα» των ελέγχων 23 και 25 αντίστοιχα, εργαζόμενοι σε αναστολή να δουλεύουν κανονικά… Άλλες 13 τέτοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Κεντρική Ελλάδα. Επίσης βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για επιχειρήσεις που ενώ έπρεπε να είναι σε αναστολή, λειτουργούσαν κανονικά. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 125.000 ευρώ.

Από την Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας βεβαιώθηκαν αντίστοιχα 19 παραβάσεις σε 4.085 ελέγχους, οι 17 εκ των οποίων αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας και οι 2 σε μη τήρηση αποστάσεων και της μέγιστης αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. σε εσωτερικό χώρο επιχείρησης. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για θέματα ασφάλειας και υγείας φτάνουν συνολικά στις 12.850 ευρώ.

aitoloakarnanianews.gr

 

 

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση της Ώρας Πατρών με τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες

aitoloakarnanianews.gr

Κάλεσμα της “ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α” Πάτρας στο συλλαλητήριο το προσεχές Σάββατο

aitoloakarnanianews.gr

Επίθεση κατά του Δημάρχου Πάτρας εξαπέλυσε ο Νίκος Τζανάκος

aitoloakarnanianews.gr

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τις 117 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στη δράση «Επιχειρηματική Εκκίνηση»

aitoloakarnanianews.gr

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: “Ο ΟΛΠΑ σχεδιάζει αλλαγή των ορίων του θαλασσίου μετώπου που δόθηκε στην πόλη”

aitoloakarnanianews.gr

Ο «Λέανδρος» έφερε Χιόνια στη Δυτ. Ελλάδα – Live η πορεία του χιονιά – ΧΑΡΤΕΣ – ΦΩΤΟ

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο