ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δυτ.Ελλάδα: Απόφαση της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα 30.000.000 ευρώ

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να έχει ξεκινήσει η εκταμίευση των χρημάτων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος στις πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία που είναι να ενταχθούν στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος και στη συνέχεια θα τη στείλει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Το σύνολο των χρημάτων που θα μοιραστούν φτάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις που δικαιούνταν να κάνουν την αίτηση προέρχονται από διάφορους ΚΑΔ. Οι αιτήσεις έφτασαν στο σύνολο τους τις 7.500 στον αριθμό όμως ο αριθμός που τελικά θα πάρουν τα χρήματα αυτά, με βάση τις εκτιμήσεις, δεν ξεπερνά τις 1.100.

Οι αποφάσεις της επιτροπής πάντως θα είναι αντίστοιχες με τη βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει οι επιχειρήσεις μετά τη διαδικασία της αξιολόγησης τους, με βάση πάντα τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει και τα οποία έχουν ελεγχθεί.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις εκείνες που θα πάρουν το «πράσινο» φως από την επιτροπή για να λάβουν τα χρήματα, έχοντας τις προϋποθέσεις και τους όρους για την ένταξη τους στο πρόγραμμα, θα ανασάνουν και θα βοηθηθούν σημαντικά οικονομικά.

Σε μία περίοδο που πολλές από αυτές είναι κλειστές και έχουν μεγάλες ζημιές από την πανδημία. Πρόκειται, άλλωστε, για χρήματα που δίνονται με τη μορφή επιχορηγήσεων και όχι δανείων, δηλαδή οι επιχειρήσεις δεν είναι αναγκασμένες να τα επιστρέψουν.

Να σημειωθεί πως μέσα στο επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα στο οποίο είναι να ενισχυθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που πλήγηκαν από τον κορωνοϊό και που έμειναν από έξω από αυτό που «τρέχει».

Είναι ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει ένα επιπρόσθετο κονδύλι ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα βοηθήσει αρκετές ακόμα επιχειρήσεις που έχασαν χρήματα και έπαθαν μεγάλη ζημιά από την πανδημία.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

7χρονη μαθήτρια το νέο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Στους δρόμους Δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές-Ζήτησαν ασφαλή λειτουργία σχολείων

aitoloakarnanianews.gr

Στην Αιτωλοακαρνανία αγνόησαν τα μέτρα και μαζεύτηκαν να δουν μπάλα σε καφενείο

aitoloakarnanianews.gr

Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας: Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021 θα δημοσιευθεί το νέο πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ

aitoloakarnanianews.gr

Καλλιάνος: «Προσοχή! Γραμμή λαίλαπας πλησιάζει τα δυτικά»

aitoloakarnanianews.gr

Απονομή βραβείων 55ου παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού και αφισών καρναβαλιού

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS