ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δυτ.Ελλάδα: Διαβούλευση για το ολοκληρωμένο σχέδιο γαστρονομικού τουρισμού

«Στη δική μου αντίληψη, η Δυτική Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, παρέχοντας «πακέτα» και υπηρεσίες 12μηνης διάρκειας, με έμφαση στον οικογενειακό και γενικότερα, τον ποιοτικό τουρισμό. Σε αυτή την προσπάθεια, που η δική μας περιφερειακή αρχή έχει ήδη ξεκινήσει, ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κομμάτι, αλλά και πλεονέκτημα της περιοχής, η οποία έχει και μπορεί να αναδείξει κορυφαία αγροτοδιατροφικά προϊόντα. Γιατί, νομίζω πως όλοι οφείλουμε να αναδείξουμε την περιοχή μας ως ένα σύνολο εμπειριών που «αγγίζει» όλες τις αισθήσεις. Την όραση, την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση…» Αυτό τόνισε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας για τον Γαστρονομικό Τουρισμό στη Δυτική Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που απαντά στις ανάγκες των κλάδων του τουρισμού, της εστίασης και της αγροδιατροφής. «Μας τέθηκε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα εξετάσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Έπειτα, προέκυψε επιτακτικά η ανάγκη, λόγω των συνθηκών που βιώνουμε και σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, πολιτικές και πρακτικές που θα αναδείξουν τη γαστρονομική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε εκτενώς ο Δρ Σωτήρης Βαρελάς Λέκτορας Στρατηγικού Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικής Έρευνας του ΔΡ.Α.Τ.Τ.Ε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαμόρφωση πολιτικής και εργαλείων τουριστικής προβολής τουριστικής γαστρονομίας, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την προώθηση του γαστρονομικού προϊόντος και τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα.

Ακολούθησε ανοικτός διάλογος με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία και απαντήθηκαν επιμέρους ερωτήματα σε σχέση με τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες, αλλά και πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν με στόχο «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την γαστρονομία στη Δυτική Ελλάδα και μία σύγχρονη οικονομική αλυσίδα που θα προσφέρει εισόδημα στον αγρότη, τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία του τόπου μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλάζει ο καιρός από την προσεχή Τρίτη στην Πάτρα(VIDEO)

aitoloakarnanianews.gr

Κερεμιδιά Ηλείας: Γιος «χτύπησε» θανάσιμα με ερπηστριοφόρο τον πατέρα του

aitoloakarnanianews.gr

Μπες ψυχή, βγες ψυχή με τα κρούσματα κορονοϊού στην Αχαΐα-25 νέα-14 Αιτωλοακ/νια-4 Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ναύπακτο και Πύργο

aitoloakarnanianews.gr

Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο

aitoloakarnanianews.gr

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον Αγροδιατροφικό κλάδο»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο