ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Δωρεάν εγγραφή στα ΚΔΑΠ του ΚΟΔΗΠ των παιδιών που έμειναν εκτός ΕΣΠΑ

Το Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων) σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την εγγραφή 70 παιδιών στα τέσσερα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) που διαθέτει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

«Πρόκειται για παιδιά που τις προηγούμενες χρονιές φιλοξενούνταν στις δομές, οι μητέρες τους είχαν πλήρη φάκελο, πληρούσαν τα κριτήρια αλλά φέτος δεν έλαβαν voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ,

Φέτος έμειναν χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ, γιατί από την κυβέρνηση δεν διατέθηκαν τα ανάλογα κονδύλια αφού αυτή θεωρεί «κόστος» τις ανάγκες των παιδιών.

Αποτέλεσμα ήταν να εγγράψουμε 50% λιγότερα παιδιά συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές και η χρηματοδότησή μας να είναι μειωμένη κατά 50%.

Στον ΚΟΔΗΠ κατορθώσαμε και δημιουργήσαμε 50 νέες θέσεις στα ΚΔΑΠ και πρόκειται να δημιουργήσουμε επιπλέον 40 νέες θέσεις σε νέο ΚΔΑΠ στα Ροΐτικα. Δημιουργούμε νέες δομές, νέες θέσεις, ώστε να φιλοξενήσουμε περισσότερα παιδιά.

Ζητούμε από την κυβέρνηση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις ανάγκες σε εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, ώστε να λειτουργούν πλήρως οι δομές μας. Να μας επιτρέψουν να προσλάβουμε, με μόνιμη και σταθερή εργασία, το προσωπικό που χρειαζόμαστε. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοί μας για να μην μένουν κενές και αχρησιμοποίητες οι δομές που δημιουργούμε για τη νεολαία μας!»

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Δυτική Ελλάδα: Tα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

aitoloakarnanianews.gr

Αχαΐα: Νεκρός ένας άνδρας μπροστά στο σπίτι του – Δεν άντεξε μέχρι το νοσοκομείο

aitoloakarnanianews.gr

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Αχαία

aitoloakarnanianews.gr

Απονομή Βραβείων του 55ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού του Πατρινού Καρναβαλιού 2020

aitoloakarnanianews.gr

Παράταξη Κατσιφάρα : Εθιμοτυπική η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Μεσολόγγι;

aitoloakarnanianews.gr

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Στήριξης Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο