AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

[ad_1]

Εγκρίθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, από το Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα τεχνικών έργων 2024 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει πάνω από 350 παρεμβάσεις και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Πρόκειται για έργα που συνδέονται με την αντιπλημμυρική προστασία, την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον και άλλους τομείς που σχετίζονται με την βελτίωση της καθημερινότητας και την εξυπηρέτησή των πολιτών.

Το πρόγραμμα αφορά έργα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας, δηλαδή όσα υλοποιούνται από τις Διευθύνσεις Έργων της ΠΔΕ και δεν περιλαμβάνονται εκείνα που θα εκτελεστούν από άλλους φορείς υλοποίησης.

Πηγές χρηματοδότησης του Τεχνικού Προγράμματος είναι το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το Συγχρηματοδοτούμενο Σκέλος του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ, interreg, ΠΑΑ), το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων και οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (Κ.Α.Π.).

Το αντίστοιχο τεχνικό πρόγραμμα του 2023 ολοκληρώνεται με πληρωμές  συνολικού ύψους 220 εκ. ευρώ που έχουν αποδοθεί έως σήμερα στην πραγματική οικονομία, εκ των οποίων τα  50 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Εθνικό Σκέλος και 172 εκ ευρώ από το Συγχρηματοδοτούμενο.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την υπερψήφιση του τεχνικού προγράμματος, δήλωσε: «Οδηγός κάθε δράσης μας είναι πάντοτε οι ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου μας. Σε αυτόν τον οδηγό, υπακούει και το πρόγραμμα τεχνικών έργων της Περιφέρειας, το οποίο με ταχύτητα και συνέπεια προσπαθούμε να υλοποιούμε κάθε χρόνο. Το 2023 πετύχαμε να κάνουμε πολλά και αυτό αποδεικνύεται από το ύψος των πραγματικών χρηματικών καταβολών που όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, δημιουργούν πολλαπλασιαστικό όφελος στην κοινωνία.  Στόχος μας είναι να πετύχουμε ακόμα περισσότερα γιατί οι ανάγκες δεν τελείωσαν και δεν σταματούν ποτέ. Αυτή την φιλοδοξία μας εκφράζει το τεχνικό πρόγραμμα του 2024, που είναι μία ακόμα αποτύπωση της αναπτυξιακής μας πορείας. Με σεβασμό στις λειτουργίες της Περιφέρειας προχωρήσαμε σε έναν σχεδιασμό, που μας επιτρέπει με σωστό προγραμματισμό να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του  με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο».

Related posts

Βαρβάκειος αγορά: Ποιες θα είναι τιμές στα κρέατα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

aitoloakarnanianews

Συνεδριάζει 27 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Θέρμου

aitoloakarnanianews

ΕΟΦ: Σε έλλειψη 109 σκευάσματα στην ελληνική αγορά

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο