ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας εγκρίθηκε η μελέτη και προχωρά η διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης για το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της ΠΕΟ 48ης».  Για το έργο, προϋπολογισμού 1.186.000,00 ευρώ, ο Δήμος, μέσω της αγαστής συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω μελέτη αφορά στην κατασκευή τμήματος των πεζοδρομίων στην ευαίσθητη ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου έως τα όρια του σχεδίου πόλεως.  Ταυτόχρονα όμως, με την ευκαιρία του έργου, αντιμετωπίζονται τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής.  Προς τούτο, βάσει των κλίσεων και της ταχύτητας των υδάτων που έχουν καταγραφεί, θα κατασκευαστεί κατάλληλος αγωγός, συνολικού μήκους 1.004 μέτρων, κατά μήκος του άξονα ώστε να γίνεται η απορροή των όμβριων στο χείμαρρο Σκα.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε ότι «Όπως έχουμε δεσμευτεί, προχωρούμε στην κατασκευή των πεζοδρομίων αρχικά στο ανατολικό τμήμα της πόλης και δρομολογούμε τις μελέτες για την κατασκευή τους και στην οδό Θέρμου.  Θέλουμε όμως οι κατασκευές των πεζοδρομίων να πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων βάσει των απαραίτητων μελετών ιδίως ως προς τα όμβρια ύδατα, δίνοντας λύσεις συνολικές και όχι αποσπασματικές, πρόχειρες και κοστοβόρες. Με τη συγκεκριμένη μελέτη, που προβλέπει την κατασκευή κατάλληλου αγωγού Φ1000, συμβάλλουμε σε σημαντικό  βαθμό στη μείωση των έντονων πλημμυρικών φαινόμενων στην περιοχή.  Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε το ανατολικό τμήμα, από το χείμαρρο Σκα έως τη Δάφνη ως ένα ενιαίο έργο για το οποίο έχουν εκπονηθεί συνολικές μελέτες.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, όποιος υλοποιεί κάθε φορά ένα μέρος του όλου έργου θα βασίζεται στις συγκεκριμένες μελέτες και κάθε κομμάτι θα συνδέεται με το προηγούμενο. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ.Νεκτάριο Φαρμάκη για τη συνεργασία.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει στην κορυφή της ατζέντας μας τη βελτίωση της καθημερινότητας την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των δημοτών, ζητήματα στα οποία ανταποκρινόμαστε με σοβαρότητα και συνέπεια».

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Καιρός : Καταιγίδες στο Ιόνιο – Κρύο και βροχές και τη Δευτέρα

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: ποιοι περιμένουν να πάρουν σειρά για ενισχύσεις

aitoloakarnanianews.gr

Κορωνοϊός – Στις 29 Δεκεμβρίου το εμβόλιο στο Νοσοκομείο Ρίου

aitoloakarnanianews.gr

Ελεγχοι του ΣΕΠΕ σε όλους τους εργασιακούς χώρους της Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς στο Αγρίνιο

aitoloakarnanianews.gr

Βγαίνει νικητής ο 8χρονος και με δώρο σκάφανδρο, από τη ΜΕΘ του Ρίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο