ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ειλικρίνεια: Οι άνθρωποι μπορούν να είναι πιο ειλικρινείς από όσο νομίζουν

Είναι σαφές πως πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας. Δεν γίνεται όμως πάντα έτσι. Τώρα, μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι άνθρωποι συχνά αντέχουν να είναι πιο ειλικρινείς από ό,τι νομίζουν.

Ερευνητές από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Booth του Πανεπιστημίου του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες ορίζουν την ειλικρίνεια ως το να «μιλάμε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας».

Σε μια σειρά πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν οι ερευνητές διερευνούν τις πραγματικές και προβλεπόμενες συνέπειες της ειλικρίνειας στην καθημερινή ζωή.
Στη φάση ενός πειράματος οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να είναι εντελώς ειλικρινείς με όλους τους ανθρώπους που συναναστρέφονται για τρεις ημέρες.

Σε ένα εργαστηριακό πείραμα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να είναι ειλικρινείς με έναν στενό συνεργάτη απαντώντας σε προσωπικές και δυνητικά δύσκολες συζητήσεις. Ένα τρίτο πείραμα ζητούσε από τους συμμετέχοντες να μοιραστούν με ειλικρίνεια αρνητικά σχόλια με έναν στενό συνεργάτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Experiment Psychology: General.

Σε όλα τα πειράματα, τα άτομα περιμένουν ότι η ειλικρίνεια θα είναι λιγότερο ευχάριστη και θα συνεπάγεται λιγότερη κοινωνική σύνδεση από ό,τι στην πραγματικότητα. Ωστόσο, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τέτοιοι φόβοι είναι συχνά λανθασμένοι.

Οι ειλικρινείς συνομιλίες είναι πολύ πιο ευχάριστες για εκείνους που επικοινωνούν από ό,τι περιμένουν να είναι, και οι ακροατές των ειλικρινών συνομιλιών αντιδρούν λιγότερο αρνητικά από ό,τι αναμενόταν.

«Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι το να αποφεύγεις να είσαι ειλικρινής μπορεί να είναι λάθος καθώς χάνονται ευκαιρίες οι οποίες θα εκτιμηθούν μακροπρόθεσμα», καταλήγουν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

8 υγιεινές τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

aitoloakarnanianews.gr

7 πράγματα που μπορείς να διώξεις τώρα από την ντουλάπα σου και να την βάλεις σε τάξη

aitoloakarnanianews.gr

Το σκόρδο στο μικροσκόπιο: Ποια η σχέση του με την υγεία μας;

aitoloakarnanianews.gr

Έρευνα: Γιατί μας έρχεται να … «ζουλήξουμε» ένα χαριτωμένο μωρό;

aitoloakarnanianews.gr

12 συγκινητικές ιστορίες που αποδεικνύουν ότι η πραγματική αγάπη υπάρχει στ’ αλήθεια. Με την 9η θα δακρύσετε!

aitoloakarnanianews.gr

Πλύσιμο ρούχων: Μυστικά για ένα υγιές σπίτι

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο