ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Εκδηλώσεις σε Μύτικα και Αστακό από την Επιτροπή Αγώνα για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων

Εκδηλώσεις σε Μύτικα και Αστακό από την Επιτροπή Αγώνα για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων


Πραγματοποιήθηκαν Σαββάτο και Κυριακή, σε Μύτικα και Αστακό αντίστοιχα, οι δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα, που αφορούσαν την ενημέρωση των πολιτών για το τι είναι η ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων, τι προβλέπει, γιατί αντιτίθεται η Επιτροπή Αγώνα και σύσσωμη η τοπική κοινωνία και ποιες οι προτάσεις.

Μέσα στην έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με την μαζική τους παρουσία στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, μένοντας σε απόσταση στα γύρω μαγαζιά και μακριά από το σημείο των ομιλιών, φορώντας μάσκες, όπως και η ίδια Επιτροπή Αγώνα είχε ζητήσει με τις ανακοινώσεις της.

Μέσα σε κλίμα ενότητας και σύμπνοιας, με τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ξηρομέρου, της συμπολίτευσης, της ελάσσονος και ήσσονος αντιπολίτευσης να παρίσταται και να παρεμβαίνουν με ομιλίες – τοποθετήσεις, παρόν στις δύο εκδηλώσεις και με τοποθέτηση ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος και ο κ. Δημήτρης Κομπλίτσης.

Περιληπτικά στις δύο εκδηλώσεις αναφέρθηκαν:

Ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις είναι ενωμένες στον σκοπό, να αποτρέψουν την μονόπλευρη ανάπτυξη που πάει να επέλθει στον Δήμο Ξηρομέρου με την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ, εναντίον της υπάρχουσας μικρής μεν σήμερα τουριστικής ανάπτυξης, αλλά με εξαιρετικές προοπτικές για το άμεσο μέλλον, μιας και πρόκειται για μία περιοχή προικισμένη με ένα πανέμορφο θαλάσσιο περιβάλλον. Αυτό είναι εναντίον του τόπου, εναντίον της βαριάς οικονομίας της χώρας που είναι ο τουρισμός.

Η Επιτροπή Αγώνα αντιτίθεται όχι στην υφιστάμενη κατάσταση, αλλά σε αυτή που έρχεται με την ΠΟΑΥ, όπου 41.000 στρέμματα θαλασσίου χώρου (παραγωγικές ζώνες + υδρανάπαυση) παραχωρούνται για ιχθυοκαλλιέργειες.

Η Επιτροπή Αγώνα δεν ζητά τίποτα εναντίον των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργειών, όπως ψευδώς κάποιοι προσπαθούν να διαδώσουν στην κοινωνία. Επί 35 χρόνια συμβιώσαμε αρμονικά, οι εργαζόμενοι στις υφιστάμενες ιχθυοκαλλιέργειες δεν κινδυνεύουν από την κοινωνία. Η κοινωνία ούτε προσλαμβάνει, ούτε απολύει.

Η Επιτροπή Αγώνα θεωρεί αναγκαία την θεσμοθέτηση της ΠΟΑΥ για να μπει τάξη στον σημαντικό κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ώστε αυτός απρόσκοπτα να αναπτυχθεί, αλλά όχι με αυτή την χωροθέτηση που προτείνει η συγκεκριμένη ΠΟΑΥ. Στον κόλπο του Αστακού, καμία επέκταση ή νέα ιχθυοκαλλιέργεια. Από τον Μαραθιά έως και Μύτικα, καμία επέκταση ή νέα ιχθυοκαλλιέργεια. Σε Κάλαμο και Καστό, καμία επέκταση ή νέα ιχθυοκαλλιέργεια. Υπάρχει αρκετός θαλάσσιος χώρος για να χωροθετηθούν παραγωγικές ζώνες της ΠΟΑΥ.

Στον Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ θα πρέπει να συμμετέχει ο Δήμος Ξηρομέρου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΕ Αιτ/νίας και ο Σύλλογος Αλιέων Αστακού. Είναι το ελάχιστο δείγμα σεβασμού και κοινωνικής ευθύνης των επενδυτών ιχθυοκαλλιεργητών, ότι σε αυτή την περιοχή που θέλουμε να συμβιώνουμε αρμονικά και τα επόμενα χρόνια, μας σέβονται, τους σεβόμαστε και μπορούμε να βρισκόμαστε θεσμικά στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασίζουμε για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου συνεργατικά και με εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

Η προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα θα συνεχιστεί θεσμικά με ενημερώσεις και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες, τους οποίους καλούμε να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις.

 

Ενημέρωση από την ΠΟΑΥ Εχινάδων για τις ενέργειες που έχουν γίνει

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Γ. Βαρεμένος για την κατολίσθηση στο νεκροταφείο Κατούνας

aitoloakarnanianews.gr

Η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αστακιώτη ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά

aitoloakarnanianews.gr

Ξηρόμερο: Ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη

aitoloakarnanianews.gr

Δήμος Ξηρομέρου: Προκήρυξη για πέντε πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής

aitoloakarnanianews.gr

Αστακός: Η θάλασσα έγινε κόκκινη (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Covid tests σε Αστακό και Πρόδρομο

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο