ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

ΕΚ Λευκάδας-Βόνιτσας: Κινητοποίηση για την υποστελέχωση των νοσοκομείων και της υγείας

Με κεντρικό σύνθημα «τώρα αγώνας μαζικός για την υπεράσπιση της Υγείας και των δικαιωμάτων του λαού» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πόλη της Λευκάδας η κινητοποίηση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία του Αγίου Μηνά κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αλέξανδρος Βεροιώτης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Εκ μέρους της διοίκησης καταδίκασε στο σύντομο χαιρετισμό του την εκδικητική, όπως την χαρακτήρισε, πειθαρχική δίωξη κατά του μέλους της Διοίκησης του Γ.Ν. Λευκάδας και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Χρήστου Βεργίνη, από τον Διοικητή του νοσοκομείου διορισμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως είπε στη συνέχεια αυτή η δίωξη δεν είναι η μοναδική στο χώρο της Υγείας και συμπλήρωσε: «Σε όλη την Ελλάδα με διάφορες ασήμαντες αφορμές γίνεται απόπειρα να διωχθούν πειθαρχικά διάφοροι πρωτοπόροι συνδικαλιστές στο χώρο της Υγείας. Συνδικαλιστές που αναπτύσσουν μέσα στα νοσοκομεία πρωτοπόρα δουλειά αποκάλυψης του γεγονότος ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει απροστάτευτη τη δημόσια Υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για τους ασθενείς και το προσωπικό των νοσοκομείων, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας που έχουν αυξηθεί τα προβλήματα. Ως Εργατικό Κέντρο Λευκάδας στηρίζουμε τον συνάδελφό μας Χρήστο Βεργίνη, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, και καταδικάζουμε την πειθαρχική δίωξη που έχει υποστεί».

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυνε ο Μπάμπης Παππάς, γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Ηπείρου (ΕΙΝΗ), ο οποίος ανάμεσα στα άλλα σημείωσε ότι επιχειρείται να αποκρυφτεί η αλήθεια και η πραγματικότητα που αποδεικνύουν όλα τα γεγονότα πανελλήνια σχετικά με την διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση, καθώς και τα ελλείμματα που υπάρχουν στον τρόπο προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις μεταφορές και τα νοσοκομεία.

Επεσήμανε ότι «η πραγματικότητα λέει ότι ακόμη και τα μεγαλύτερα νοσοκομεία λειτουργούν με υποστελεχωμένους βασικούς τομείς και με κακοπληρωμένους εργαζόμενους. Η Λευκάδα είναι σε επίπεδο Ηπείρου η πιο υποστελεχωμένη και η πιο εκμεταλλευόμενη πλευρά του υγειονομικού συστήματος σε επίπεδο νοσοκομείων, αφού έχει τους περισσότερους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στα Γιάννενα υπάρχουν δύο μεγάλα νοσοκομεία και ένα νοσοκομείο αναφοράς που στενάζουν πραγματικά από προσωπικό. Στενάζουν από τα επικοινωνιακά ψέμματα της κυβέρνησης για την προετοιμασία που υπάρχει για το επίπεδο αντιμετώπισης της κρίσης και ταυτόχρονα επιχειρείται από πολλές πλευρές, από την κυβέρνηση, από την διοίκηση, από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που ανθεί, δυστυχώς, και στις μέρες μας, να αποκρυφτούν τα στοιχεία για την αντιμετώπιση της κρίσης σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. Νομίζω είναι ευθύνη αυτών που έχουν την τσίπα της πραγματικότητας, που βλέπουν τα προβλήματα, να μην αφήνουν κανένα στοιχείο όλης αυτής της επίθεσης αναπάντητο. Όπως δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο το στοιχείο της επίθεσης στο Χρήστο Βεργίνη στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Γιατί αυτά θα αποτελέσουν τον πυρήνα για να μπορέσουμε να μπολιάσουμε τον κόσμο το επόμενο διάστημα με την αναγκαιότητα της πάλης και για τα ζητήματα της Υγείας. Γιατί το επόμενο διάστημα ξέρουμε ότι θα οξυνθεί η διαπάλη και η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει στις τσέπες του λαού το δικαίωμα της Υγείας και γιατί υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που μπορούν να αντιληφθούν αυτά τα ζητήματα…».

Σχετικές αναρτήσεις

Αχαία: Θετικό κρούσμα γιατρού στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας

aitoloakarnanianews.gr

Αντιμέτωπες με… «κοκκίνισμα» λόγω κορωνοϊού Λευκάδα, Κορινθία, Θεσπρωτία

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Άγριος ξυλοδαρμός αλλοδαπού εργάτη γης επειδή ζήτησε τα λεφτά του

aitoloakarnanianews.gr

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών

aitoloakarnanianews.gr

Σοκ- Γ.Ν Πύργου: Νεκρός 41χρονος από covid – Είχε πεθάνει και ο πατέρας του

aitoloakarnanianews.gr

Το βουλκανιζατέρ που θα λειτουργεί την Κυριακή

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο