ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ οι αρνητές του κοροναϊού

Μια από τις πλουσιότερες και πλέον ανεπτυγμένες χώρες στον πλανήτη, η Ελβετία, βρίσκεται σε πραγματική δίνη λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, η οποία σαρώνει τη χώρα και έχει προκαλέσει πραγματικό πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Τέλος οι κλίνες ΜΕΘ

Ήδη, η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (SGI) ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει, και αφού δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, ζητά από αυτους να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς ασθένειας. «Όλα τα άτομα –ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κοροναϊό– καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας» ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωση που προκάλεσε σοκ.

Να μην νοσηλεύονται οι αρνητές της πανδημίας

Ωστόσο, ακόμα πιο δραστικά μέτρα ζήτησε ένας από τους εξέχοντες οικονομολόγους της Υγείας της χώρας, ο Βίλι Όγκιερ, ο οποίος πρότεινε να μην παρέχονται κλίνες ΜΕΘ σε αρνητές του κοροναϊού. «Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», τόνισε ο Όγκιερ, τονίζοντας ότι αυτό που προτείνει είναι «οι σκεπτικιστές της πανδημίας να χάνουν το δικαίωμα νοσηλείας σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ αν υπάρξουν “μποτιλιαρίσματα” στο σύστημα» και λέγοντας ότι η πρότασή του δεν παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, ούτε ότι θέτει έλεγχο στην κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων.

«Μιλάω μόνο για καταστάσεις “μποτιλιαρίσματος”. Αν τα νοσοκομεία φθάσουν στα όριά τους, οι επαγγελματίες της υγείας δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν το τελευταίο κρεβάτι. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι πιο δίκαιο να μην το πάρει ο αυτοαποκαλούμενος “επαναστάτης του κοροναϊού”, παρά ο πιο ηλικιωμένος ασθενής στο δωμάτιο», υποστήριξε ο Όγκιερ, ο οποίος είναι σύμβουλος σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, όπου την Τρίτη καταγράφηκαν 4.560 νέα κρούσματα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Τι σύμβαίνει με τα F-22;

aitoloakarnanianews.gr

Στην Τουρκία του Ερντογάν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε – «Ο κατήφορος της λίρας και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης»

aitoloakarnanianews.gr

Η Ρωσία φιλοδοξεί να κατασκευάσει μαχητικό 6ης γενιάς

aitoloakarnanianews.gr

Συρίγος: Η Μέρκελ απέτυχε να «τιθασεύσει» τον Ερντογάν

aitoloakarnanianews.gr

Κοροναϊός: Πώς θα είναι ο κόσμος μετά το τέλος της πανδημίας

aitoloakarnanianews.gr

Deutsche Welle: Πόσο αλήθεια λέει η Τουρκία για την πανδημία του κοροναϊού

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο