ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ενημερωτική συνάντηση στον Αστακό για την αντιμετώπιση καταρροϊκού πυρετού

Ενημερωτική συνάντηση στον Αστακό για την αντιμετώπιση καταρροϊκού πυρετού


Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση του νοσήματος του καταρροϊκού πυρετού (ορότυπος 4) περιορίζοντας τις μετακινήσεις των αιγοπροβάτων ανάλογα με το επίπεδο υγειονομικού κινδύνου, προκειμένου να αποκλειστεί η περαιτέρω εξάπλωση.

Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Αστακό την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 με την παρουσία του Aντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου, του προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Κωνσταντίνου Μήλιου και κτηνιάτρων, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα μετά και την επιβεβαίωση κρουσμάτων σε αιγοπρόβατα  σε εκμεταλλεύσεις των ευρύτερων περιοχών της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας  της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Όπως τονίστηκε, οι αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της εξάπλωσης του νοσήματος και λαμβάνουν άμεσα τα, κατά περίπτωση, αναγκαία μέτρα πρόληψης και ελέγχου.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι εκτροφείς προβάτων και βοοειδών για την ανάγκη εφαρμογής και ατομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της νόσου και να προστατέψουν τα κοπάδια τους.

Πρόσθεσε: « Ο καταρροϊκός πυρετός είναι μία ασθένεια που μεταδίδεται  τόσο στα αιγοπρόβατα όσο και στα βοοειδή. Είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης. Οι υπεύθυνοι κτηνοτρόφοι και ιδιώτες κτηνίατροι οφείλουν να ενημερώσουν τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων. Έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης» ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ζήτησε να υπάρχει διαρκής ετοιμότητα και εγρήγορση.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής αναμνηστικών (3d Souvenir)

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτορεπορτάζ από τις εκλογές του συλλόγου Αστακιωτών

aitoloakarnanianews.gr

41χρονος τραυματίας σε εκτροπή οχήματος στο δρόμο Αστακός-Μύτικας

aitoloakarnanianews.gr

Αποδοχή παραίτησης και ορισμός νέου Αντιδημάρχου στον Δήμο Ξηρομέρου

aitoloakarnanianews.gr

Συνάντηση Κ.Καραγκούνη με τον Διοικητή της 6 ΥΠΕ για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κατούνας

aitoloakarnanianews.gr

Εκδηλώσεις σε Μύτικα και Αστακό από την Επιτροπή Αγώνα για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων

aitoloakarnanianews.gr

Όχι στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο