ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ενισχύεται με διδακτικό προσωπικό το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών  έχει περίπου 30.000 προπτυχιακούς και 1.900 μεταπτυχιακούς φοιτητές και διακρίνεται μέχρι σήμερα για την ποιοτική εκπαίδευση, την ακαδημαϊκή εξωστρέφεια και την αδιάλειπτη ερευνητική δραστηριότητα, ενώ αρκετά τμήματά του έχουν βραβευτεί σε διεθνές επίπεδο.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο Πατρών αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης σε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, αφού τα τελευταία χρόνια καταγράφονται σημαντικά κενά που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, από το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 93 καθηγητές, ενώ έως τις 30 Αυγούστου του τρέχοντος έτους αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 33 επιπλέον καθηγητές. Tα προβλήματα αυτά ανέδειξε με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής,προς την υπουργό Παιδείας για τη στελέχωση του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό.


Την ικανοποίησή του για την απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία διατίθενται επιπλέον 23 θέσεις Καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος ως γνωστόν, από τον περασμένο Ιούλιο είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς την κα Νίκη Κεραμέως, για το ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένα ο Αχαιός βουλευτής, είχε ζητήσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την Υπουργό, την ενίσχυση της στελέχωσης του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών που παρέχεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, υπογραμμίζοντας τότε χαρακτηριστικά στην ερώτησή του, “ότι η άμεση επαναπροκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων με σκοπό την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών για το σύνολο των τμημάτων του Πανεπιστημίου, ήταν αδήριτη ανάγκη!”.

Με αφορμή την ενίσχυση με μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής δήλωσε τα ακόλουθα:

“Η Κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα της πόλης, του Πρύτανη Πατρών, αλλά και στη σχετική ερώτηση που της είχα καταθέσει στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, κατανέμει 23 από τις συνολικά 282 θέσεις πρόσληψης διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, υποστηρίζοντας εμπράκτως την εκπαιδευτική διαδικασία και την απαιτητική αποστολή του Ιδρύματος.

Ως εκπαιδευτικός και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του νομού μας στη Βουλή, παραμένω πάντα δίπλα στις ανάγκες του Πανεπιστημίου Πατρών, υποστηρίζοντας σε κάθε ευκαιρία την ποιοτική εκπαίδευση, την ακαδημαϊκή εξωστρέφεια και την αδιάλειπτη ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου μας.

Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή προκειμένου να προωθώ τα δίκαια αιτήματα των φορέων και των πολιτών που με εμπιστεύτηκαν, για να οδηγήσουμε τον τόπο μας εκεί που πραγματικά του αξίζει.”._

Σχετικές αναρτήσεις

Η διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών

aitoloakarnanianews.gr

Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα αποκτά το δικό της Επενδυτικό Προφίλ για να έλκει επενδύσεις με στοιχεία και όχι με λόγια του αέρα»

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Συνελήφθη άνδρας για κλοπή της εικόνας του Αγίου Νικολάου από Ιερό Ναό

aitoloakarnanianews.gr

Αθώοι για την υπόθεση της κουκουναριάς της Αρόης Στάμος-Γεροπαναγιώτη

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Διαμαρτυρία εμπόρων στην πλατεία Γεωργίου – Θα συγκεντρώνονται καθημερινά(ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Πύργος: Σπαρακτικό το τελευταίο «αντίο» στο 16μηνο βρέφος – video

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο