ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση το «Πράσινο Σημείο» του Δήμου Ναυπακτίας

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση το «Πράσινο Σημείο» του Δήμου Ναυπακτίας


Β. Γκίζας: «Ο Δήμος Ναυπακτίας συμβαδίζει με τα ζητούμενα της εποχής»

Ο Δήμος Ναυπακτίας θα αποκτήσει το δικό του «Πράσινο Σημείο», καθώς στις 23 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Πιο συγκεκριμένα, και βάσει της μελέτης του έργου, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο «Πράσινο Σημείο», μαζί με το «Κέντρο Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης, Διαλογής στην Πηγή» (Κ.Α.Ε.Δι.Σ.Π.), συνολικής έκτασης 4.150,97 τμ. Το έργο είχε ως χρονική αφετηρία δρομολόγησης την προηγούμενη θητεία, ενώ κατά τη διάρκεια της παρούσας ολοκληρώθηκε η σύνταξη των μελετών και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση.

Στην εν λόγω δομή θα συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά (ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές, συσσωρευτές, ελαστικά, βρώσιμα έλαια, ογκώδη αντικείμενα, πράσινα/κλαδέματα, μπάζα) που δεν κατευθύνονται στους κάδους απορριμμάτων, με ταυτόχρονο στόχο και την προώθηση πρακτικών επαναχρησιμοποίησης-ανταλλαγής τους. Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπεται η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών της εγκατάστασης, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ. Σε συνδυασμό με την παραπάνω παρέμβαση, το «Κέντρο Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης, Διαλογής στην Πηγή» θα συμβάλει στην εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη της ορθής πρακτικής ανακύκλωσης, αλλά και της διαλογής των υλικών στην πηγή.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, με δήλωση εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση, σημειώνοντας: «Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι ένας από τους καλύτερους Δήμους της χώρας σε θέματα ανακύκλωσης. Αυτό αποτελεί δείγμα της σωστής δουλειάς που έχει γίνει έως σήμερα στην περιοχή στον τομέα αυτό. Χρέος μας είναι να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, ενσωματώνοντας επιπλέον παρεμβάσεις στην καθημερινότητα όλων μας, φορέων και πολιτών, ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών και βελτιώνοντας βήμα-βήμα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Ναύπακτος: Στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Προκόπης Παυλόπουλος: “Τί μας διδάσκει η Ναυμαχία της Ναυπάκτου”

aitoloakarnanianews.gr

Κορονοϊός: Στη Ναύπακτο εντοπίζεται το χθεσινό κρούσμα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

aitoloakarnanianews.gr

Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» το έργο κατασκευής ραμπών και WC ΑμεΑ στα Σχολεία της Ναυπακτίας

aitoloakarnanianews.gr

Ὁ Χαρίλαος Ταλιαδῶρος στην εὔλαλη σιωπή του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ἱεροθέου

aitoloakarnanianews.gr

Δ.Ε. Χάλκειας: Απροσπέλαστος ο δρόμος προς τις γεωτρήσεις στον Εύηνο(Video)

aitoloakarnanianews.gr

«Τεχνικές Εξεύρεσης Εργασίας» από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπακτίας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο