AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στο Κορωπί – Newsbomb – Ειδησεις

[ad_1]

Ο 51χρονος είχε ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών τον περασμένο Φεβρουάριο

Στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικό, με δράστη έναν Αλβανό, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr πρόκειται για άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθώς όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα προμηθεύτηκε όπλο το οποίο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και να πραγματοποιήσει πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προκειμένου αποφύγει τη σύλληψη.

Μάλιστα, κατά το παρελθόν είχε πραγματοποιήσει και πυροβολισμό εναντίον άνδρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον πλήξει, ενώ επιπλέον, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και έχει κρατηθεί σε Κατάστημα Κράτησης.

Μετά την αποφυλάκισή του, διατάχθηκε η απέλασή του, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν αποχώρησε και παραμένει σε αυτή στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του σε αυτή.

Το χρονικό

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τον 51χρονο να κινείται πεζός έξω από εταιρεία στο Κορωπί και στο σήμα τους για έλεγχο, ο δράστης πυροβόλησε επανειλημμένα προς το μέρος τους, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει στις 8 Φεβρουαρίου του 2024.

Μετά από ανάλυση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε ο 51χρονος ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών πριν από έναν μήνα αλλά και για κλοπή σε βάρος της ίδιας εταιρείας που είχε διαπράξει με συνεργούς στις 13 Ιανουαρίου. Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 28-3-2024, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, κατηγορείται και για παράβαση του νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών και για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 8-2-2024, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν σε εταιρία στο Κορωπί, κατόπιν σήματος του Κέντρου Άμεσης Δράσης, για περιστατικό κλοπής.

Κατά την άφιξή τους στο σημείο και κατά τον περιμετρικό έλεγχο της εταιρίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν άτομο να κινείται πεζό, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Στη θέα τους και στις εντολές τους για διενέργεια ελέγχου, ο κατηγορούμενος, πυροβόλησε επανειλημμένα προς το μέρος τους, χωρίς να τους τραυματίσει.

Οι αστυνομικοί, διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο ζωής, ενήργησαν πυροβολισμούς ακινητοποίησης του δράστη, ο οποίος διέφυγε

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής μετά από ανάλυση και σταχυολόγηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποίησαν τον 51χρονο ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών και της απόπειρας κλοπής που διαπράχθηκαν την 8-2-2024, αλλά και για κλοπή σε βάρος της ίδιας εταιρείας που είχε διαπράξει, μαζί με έτερους συνεργούς, την 13-1-2024.

Σε έρευνα στην οικία και την κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

ρουχισμός που χρησιμοποίησε κατά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων
4 κάμερες
γκλοπ
5,5- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβη

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και εκτίσει ποινή σε Κατάστημα Κράτησης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


[ad_2]

Source link

Related posts

Κύκλωμα μαστροπών: Ξεσπά ο πατέρας του 36χρονου που πάσχει από νανισμό – Newsbomb – Ειδησεις

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών – Newsbomb – Ειδησεις

Φλώρινα: Απέκτησε τους κωδικούς της και της άρπαξε 700 ευρώ από προπληρωμένες κάρτες – Newsbomb – Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο